- hirdetés -

A főtéren találkoztunk két nagyon fiatal sráccal, akik biciklivel, felpakolva, francia zászlóval pihentek a padon. Kiderült, fél éve gyűjtik közösen a kilométereket és járják Európa országait. Eredetileg nem is együtt kezdték, de az elején összetalálkoztak és együtt folytatták a kalandot.

Hervé és Alan barátsága akár filmbe illő is lehetne, ugyanis sosem ismerték egymást, de a két francia srác célja ugyanaz volt: biciklivel körbejárni Európát. Hervé 21 éves egyetemista, Lyonból származik. Barátja, Alan pedig éppen befejezte a gimnáziumot Bordeaux-ban, a jövőben jogot vagy politikatudományt szeretne tanulni, de ő is még csak 19 éves. Arra kérdésemre, hogy anyukátok mit szólt ehhez, Hervé nevetve mondta, az elején mérgesek voltak a szüleik, de most már inkább büszkék rájuk.

A fiúk eltérő útvonalon kezdték a túrát, de végül Albániában találkoztak. Egy évig bicikliznek azért, hogy megismerjék az európai országok kultúráját, nyelvét és az adottságokat. Hervé elmondta, rengeteg emberrel találkoztak, a legtöbb helyen szállásadóik voltak.

Csak három napig tartózkodnak Magyarországon, azt tapasztalják, hogy az emberek szeretnek itt biciklizni és ennek nagyon örülnek. Alan tapasztalatai alapján, Orosházán nagyon kedvesek voltak velük az emberek, örültek annak, hogy rátaláltak a városra. Hozzátette, egy helyi kávézóba is betévedtek, ahol a tulajdonos kávét és ételt kínált, ami szintén nagyon jól esett nekik. Mindenre fel vannak készülve, van náluk szerszám arra az esetre, ha a biciklik meghibásodnak. Ruhák, kulacsok, térkép található a táskákban és sátor, ha esetleg nem találnak szállást. Orosházán ebben is szerencséjük volt, ugyanis akadt szállásadójuk.

A tavaly nyár óta tartó túra során összesen 25 országba szeretnének eljutni, 13 ország van még hátra. Orosháza után Jászberény-felé veszik az irányt, majd Budapestet látogatják meg, ahol még sosem jártak. Következő útjuk Szlovákiába fog vezetni, ezután Lengyelországba, azonban itt szétválnak útjaik. Alan Csehország felé folytatja a túrát, Alan pedig az északi országokba szeretne eljutni. Hervé tervei szerint a nyárra térnek haza Franciaországba.

Akit érdekel a fiúk kalandja, az Instagram-oldalukon követheti őket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.