- hirdetés -

Több mint száz notebookot adtak át kilencedik osztályos tanulóknak és pedagógusoknak szerda délután a Táncsics Mihály gimnáziumban. A laptopok az iskolai célok mellett komoly segítséget jelentenek az otthoni tanulásban, de jól használhatók a mindennapokban is.

Bánki András, a Békéscsabai Tankerület igazgatója és Erdős Norbert államtitkár adták át laptopokat, amiket a Táncsics gimnázium diákjai és pedagógusai használhatnak a jövőben. Az összesen 124 tanulói és 6 tanári gép érkezését örömmel vette dr. Blahó János igazgató is, mint mondta óriási segítséget jelent a digitális oktatásban.

– Fontos, hogy a megfelelő eszközpark tekintetében, másrészt a benne rejlő tartalmi lehetőségekben is versenyképes tudjon lenni az intézményünk, így sikeressé téve tehetséges tanítványainkat. A Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia programjának köszönhetően, olyan digitális tartalmakhoz férhetnek hozzá az orosházi tanulók is, amiket külföldi neves egyetemek a világ cégeivel együttműködésben hoztak létre. A most kapott 130 gép jelentős lehetőséget kínál az iskolánknak – hangsúlyozta az igazgató.

A kilencedikesek és a tanárok számára ingyenesen biztosított korszerű notebookok nem csak a tanuláshoz jók, hanem a mindennapokban is remekül használhatók.

Erdős Norbert rámutatott, az elmúlt két évben két alkalommal is teljeskörű digitális oktatásra kellett átállni a közoktatási intézményeknek, és mindez még az előremutató kormányzati stratégia ellenére is sok nehézséget okozott iskoláknak és családoknak egyaránt.

– Ma már nem kérdés, hogy a digitális oktatáshoz mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani, az erre irányuló négy éves program keretében adtuk át a laptopokat. A program természetesen folytatódik. A cél az, hogy a köznevelési intézményekben az ötödik évfolyamtól a kilencedikesekig felmenő rendszerben laptopokkal lássuk el a tanulókat, és amennyiben igény van rá, a pedagógusokat is – emelte ki az államtitkár, hozzátéve, hogy az első ütemezés során a kovácsházi és az orosházi járás intézményeibe összesen mintegy 281 digitális eszköz érkezik. A Vörösmarty iskolába és tagintézményeibe további 13 gépet juttattak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.