- hirdetés -

Visszatért a Petőfi Művelődési Központ színpadára szerda este, Orosháza négy legnagyobb táncegyesülete. A közönség nagy lelkesedéssel és tapssal fogadta a táncosokat, akik megmutatták tehetségüket saját műfajukban. Az eseményen a nézők kóstolhattak egészséges és organikus magyar élelmiszereket.

A tánc volt a középpontban február 23-án este a PMK-ban. A koronavírus-járvány sok táncegyesület fellépését ellehetetlenítette, viszont a Mutasd meg magad! Helyi tehetségek bemutatói, középpontban a tánc című esemény jó lehetőség volt arra a csapatoknak, hogy ismét visszatérhessenek a színpadra.

Az egyesületek minden korosztálya bemutatkozott, hatalmas hangulatot teremtve a színházteremben. A ReDance Hip-Hop Crew nyitotta az estét, ahol a manó, középhaladó és a haladó csoportok előadását láthatták. Rétes Edina, az egyesület vezetője elárulta, márciusban fognak legközelebb versenyezni, az oda készült koreográfiából is mutattak be részletet.

Másodikként lépett színpadra az Orosházi Mazsorett és Tánccsoport Egyesület két korcsoportja, akiktől most is pontos és dinamikus produkciót láthatott a közönség. Őket követte a Candy Dance Crew, ahol a kicsik magabiztosan indítottak koreográfiájukkal, majd őket követte a nagyobb korosztály. A nézők hallhatóan lelkesek voltak a Candy táncosainak előadásától, akik a végén egy nagy csapatba álltak össze.

A programot a Kisharang és Harangos Néptánccsoport zárta, a hagyomány jegyében, akik egy játékos szálat is fűztek az előadásba.

A sport mellett az egészséges élelmiszerek is hangsúlyt kaptak Erdős Norbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár fővédnökségével megszervezett rendezvénysorozat szerda esti eseményén. Konrád Istvánné, a Magyar Piac Szövetkezet elnöke elmondta, hogy az eseményen a magyar termékekből is kóstolhattak a résztvevők, amik organikus, íz-és hozamfokozó mentesek.

A rendezvénysorozat további programjai:

  • március 2., 18 óra PMK. Egészség az asztalon. Előadás: Helyi termék piacok szerepe az élelmiszerbeszerzés folyamatában
  • március 5., 10 óra, Városi Sportcsarnok. Keressük a legszebb standot – Kolbászgyúró csapatok seregszemléje, a legszebb standok díjazása a Hagyományok-Ízek Versenyén
  • március 18. 16-19 óra, PMK. Latin dallamok mentén – Latin tánc tanítás autentikus táncosokkal és zenészekkel
  • március 19., 14-16 óra, Szikhát kutyamenhely. Önkéntes délután Szikháton – Kutyasétáltatás, közös tereprendezés az állatmenhelyen
  • március 26., 15-18 óra, PMK. Harry Potter animációs mesejáték és ezt követően családi játszóház

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.