- hirdetés -

Leadta az összegyűjtött aláírásokat a Választási Irodában a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje szerda reggel. Bódai Dávid szerint nem volt egyszerű a dolguk, a kampánystart óta minden nap pultoztak, hogy meglegyen a szükséges számú támogatás.

Ötven nappal a választás előtt indult a kampány, azóta hárman már leadták az ajánlóíveket és nyilvántartásba is szerepelnek. A valasztas.hu adatai alapján Erdős Norbert (Fidesz-KDNP), Schulz Gábor (Mi Hazánk) és dr. Szabó Ervin (ellenzéki összefogás) is hivatalosan országgyűlési képviselő-jelöltek lettek. Február 23-án reggel a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje, Bódai Dávid is leadta az összegyűjtött aláírásokat a polgármesteri hivatalban található Helyi Választási Irodában.

– Nem volt könnyű feladat egyáltalán, mi nagyon kevesen voltunk. Köszönöm az összes passzivistának, aki segített. A Szíriuszon is gyűjtünk, ezért nem tudtam behozni még minden ívet, de péntekig meglesz. Körülbelül 570 aláírás jött össze, de a később beérkező támogatásokkal 27 ezerre tehető ez a szám. Nagyon figyeltünk arra, hogy mindent pontosan csináljunk, bízom benne, hogy kevés érvénytelen aláírás lesz – nyilatkozta Bódai, miután kijött a Választási Irodából.

A jelölt azt is elárulta, hogy mivel a kampánystart óta minden nap pultoztak, ezért nagyon elfáradtak. Most egy hónapig csak pihenni fognak. A kutyapárt számára elsősorban az a fontos, hogy 71 körzetben legyen jelöltjük és országos listát tudjanak állítani.

– Nem indultunk minden körzetben, 98 helyen gyűjtünk aláírásokat. Remélem, hogy meglesz a listaállításhoz szükséges jelöltünk, én nyolcvan jelöltben bízok. Nekünk elsősorban ez a fontos, a listás szavazatok számítanak. A kampány alatt az eddig megszokott kezdeményezéseinkre, mint például a street artokra számítani lehet – árulta el a jelölt.

Az indulóknak február 25., péntekig kell összegyűjteni az 500 érvényes támogatói aláírást, hogy országgyűlési képviselőjelöltként szerepeljenek április 3-án a szavazólapon Békés Megye 4-es számú választókerületében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.