- hirdetés -

Korábban felmerült igényként, hogy az évi egy közmeghallgatást kevésnek tartják a fiatalok, ezért Olasz Mónika képviselő és Dávid Zoltán polgármester úgy döntött, hogy havi szinten biztosítanak a diákoknak lehetőséget, hogy elmondhassák a véleményüket és a tapasztalataikat a városvezetésnek. A következő diák-közmeghallgatás március 3-án lesz, a Diáktanyán.

Kezdetben a polgármesteri hivatalban működött a diákoknak szervezett közmeghallgatás, de azt tapasztalták, hogy nem biztos, hogy a hivatali keretek a legmegfelelőbb környezet a fiatalok számára, ebből kifolyólag felmerült ötletként a Diáktanya. Az új helyszín jobbnak bizonyult, az itt meghirdetett diák-közmeghallgatáson többen jelentek meg – magyarázta a változtatást Olasz Mónika képviselő.

Márciustól ismételten havi rendszerességgel, minden hónap első csütörtökén lesz a Diáktanyán diák-közmeghallgatás, 14-16 óráig. Ezt az időpontot szeretnék ezentúl rendszeresíteni, ezzel is igazodva a diákok életviteléhez, hogy biztosan megoldható legyen számukra a részvétel.

– Nem csupán diákönkormányzati tagokat várunk, hanem a város valamennyi diákjának a véleményére kíváncsiak vagyunk. Azokat a kéréseket, észrevételeket, tapasztalatokat, amiket elmondanak a közmeghallgatáson, továbbítom a polgármesternek, a jegyzőnek, vagy az aktuális szervezetnek, aki illetékes a szóban forgó feladatellátásában.

A legutóbbi diák-közmeghallgatáson például programokkal, fitness parkkal kapcsolatos kérések voltak, de a képviselő elmondta, minden ötletet és javaslatot vár a következő eseményen.

A következő diák-közmeghallgatás időpontja és helyszíne:
2022. március 3. (csütörtök), 14-16 óra, Diáktanya, Orosháza, Ond utca 18.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.