- hirdetés -

A bulgáriai Ruszében rendezték mindhárom birkózó szakág számára a hagyományos Dan Kolov-Nikola Petrov-emlékversenyt. A WWF versenynaptárában is szereplő esemény rangsorverseny, melyet több ország szövetsége válogatóként is tekint.

A magyar küldöttség tagjaként részt vett a bulgáriai megmérettetésen az U23-as Európa-bajnokságra és a budapesti felnőtt Európa-bajnokságra készülő Szél Anna. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kitűnősége számára remek felkészülésnek és erőfelmérőnek bizonyult a torna.

A tízfős 57 kg-os mezőnyből elsőként spanyol ellenféllel került szembe, akit magabiztos birkózással 13-0 arányban múlt felül. Második találkozóján is győztesen hagyta el a szőnyeget a magyar versenyző. Ezúttal egy indiai hölgyet búcsúztatott 12-2 arányban. A döntőbe jutásért egy másik indiai következett, akitől 6-2-es vereséget szenvedett. A két győzelem és az egy vereség a másnapi bronzmérkőzésre jogosította fel az orosháziak birkózóját. Erre a találkozóra a kolumbiai Figueroa nem állt ki, így Anna automatikusan a harmadik helyet szerezte meg. (A bronzmérkőzés kezdetéig nem derült ki, hogy a kolumbiai versenyző megsérült az előző napi küzdelmekben, vagy csak egyszerűen nem tudott bemérni a súlyába.)

Reméljük, láthatjuk majd Szél Annát az Európa-bajnoki dobogón is (Fotó: MBSZ)

– Jól sikerült a fogyasztás és az elején jól ment a birkózás, jöttek is a győzelmek. A második indiai lány ellen valahogy fejben csúsztam szét egy kicsit. Elhúzott 4-0-ra és nem igazán tudtam a koncentrációt összeszedni. Minden esetre ez a verseny kitűnő felkészülésnek bizonyult a jövő havi két világverseny előtt. Örülök, hogy viszonylag jól ment. Legutóbb novemberben a világbajnokságon voltam szőnyegen és nem igazán tudtam, mire számítsak. Igyekszem tanulni a hibákból, hogy a két Európa-bajnokságon is jól tudjak szerepelni – nyilatkozott a verseny után a bronzérmes Szél Anna.

A soron következő két nagy megmérettetés a fiatal birkózó számára a Plovdivban rendezendő U23-as Európa-bajnokság (március 7.-13-ig) és a budapesti felnőtt Európa-bajnokság (március 23.-április 3) lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.