- hirdetés -

Leírhatatlan volt az a hangulat, amely a református iskolában fogadott minket. Már a belépéskor mosolyra nyúlt a szánk, hisz Víghné Pintér Lilla igazgató injekciós tűvel a kezében, nővérke jelmezben fogadott bennünket. Ezen a napon a tanárok sem fogták vissza magukat, mindenki feltárta a maga vicces és kreatív oldalát.

Azt gondolnánk, egy iskolai farsang csak a gyerekeké, de ez óriási tévedés. Ma kiderült, a pedagógusok legalább annyira élvezik a jelmezöltést, mint a diákok, legalábbis a Református Két Tanítási Nyelvű Iskolában biztosan. A tanulók mellett a tanári kar is kitett magáért, volt, aki több estén át készítette maskaráját, ma hajnalban pedig a fodrásznál, majd a kozmetikusnál kezdte a napot a tökéletes összkép érdekében. Ottjártunkkor találkoztunk indiánnal, tavasz tündérrel, varázslóval, bohóccal, felfújható dinoszauruszon lovagló állatgondozóval, macskanővel, sőt az „iskola rabjával” is. És még csak a pedagógusokról esett szó.

– A mai napon tanítani igencsak nehéz, de azért próbálkozunk vele – fogalmazott mosolyogva Víghné Pintér Lilla. – A gyerekeknek szükségük van arra, hogy jelmezbe bújjanak, és arra is, hogy így lássanak minket. Őszinte leszek, mi is nagy örömmel öltöztünk be, élvezzük a bolondos napot a gyerekekkel együtt. A pandémia előtt a farsang még nagyobb ünnepély volt az református iskolások számára, hisz minden évben a kultúrház nagyszínpadán mutattuk be mi, pedagógusok és a gyerekek is a hosszú heteken át gyakorolt zenés, táncos produkcióinkat. A vírushelyzet miatt már tavaly is az iskola falain belül farsangoztunk, ahol persze szintén nagyon jó hangulatot tudtunk teremteni akkor is, és most idén is. Egyetlen szívfájdalmunk csupán, hogy a szülők most sem láthatták ezt a sok-sok csodás jelmezt, csak a saját, maskarába bújt gyermekeiket.

Találkoztunk a termekben angyalokkal, ördögökkel, katonákkal, cigányasszonnyal, exatlonistával, ninjával és pomponlánnyal is. A tanítási órák után eljött az eszem-iszom, dínom-dánom ideje, az egyik osztályban még egy diszkógömb is hozzájárult a bulihangulathoz. Igaz, a gyerekek a vírushelyzet miatt osztályon belül ünnepelték a farsangot, de azért a folyosókon így is meg tudták lesni egymást. Az élményekben gazdag napot végül a tombolahúzás koronázta meg.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.