- hirdetés -

A Békéscsabai Szakképzési Centrum nyolc intézménye hétfőn bemutatta nagyköveteit, akik ezentúl képviselni fogják a tagintézményeket. Az iskolákat egy személyben a BSZC nagykövete Kiss Gábor, a BSZC Kemény Gábor Technikum tanulója fogja képviselni.

A BSZC iskolák hivatalos arcai és képviselői mutatkoztak be február 14-én, hétfőn Békéscsabán. A nagyköveti rendszer egyik célja, hogy a megválasztott diákok az intézményekben zajló folyamatokba ezentúl jobban beleszólhassanak. A nagyjából 45 kinevezett diák közel hatezer tanuló közül lett kiválasztva. Az intézményenként megválasztott 3-6 diák fogja ezentúl képviselni az iskolákat, tolmácsolva a diákok igényeit és kéréseit a vezetőség felé. Feladataik közé tartozik továbbá a BSZC központi eseményein és egyéb, pályaválasztási rendezvényeken való részvétel. Az általános iskolákba történő kitelepüléseken és nyílt napokon szintén ők fogják az érdeklődőkkel és a fiatalokkal megismertetni a BSZC-n induló képzéseket.

A tagintézményeket egyetlen személyben, A BSZC nagykövete fogja képviselni

Idén Kiss Gábort, a BSZC Kemény Gábor Technikum 11. osztályos tanulóját választották meg. Ezentúl ő fog nyilatkozni a különböző médiumokban, részt vesz a városi rendezvényeken, továbbá országos megjelenéseken a BSZC főigazgatója, Mucsi Balázs és a tagintézmények vezetői mellett, a diákságot fogja képviselni.

– Jelenleg vasúti árufuvarozási ügyintézőnek tanulok, talán a szakom és a mostani feladataim között nem vonnék párhuzamot. Általánosságban van bennem egy kötelességtudatnak mondható érzés, hogy a diákságot hitelesen és elsőkézből tudjam tájékoztatni azokról a fontos információkról, amely a számukra a későbbiekben fontosak lesznek- nyilatkozta az OrosCafénak Kiss Gábor, a BSZC megválasztott nagykövete.

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.