- hirdetés -

Nyolcan vették fel az ajánlóíveket Békés megye 4-es számú választókerületében. Eddig csak ketten, a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje Erdős Norbert, illetve az ellenzéki összefogás indulója, dr. Szabó Ervin adta le az induláshoz szükséges ajánlásokat.

Ötven nappal az április 3-ai választás előtt, február 12-én elindult a kampány. Orosházán a jelöltek közül többen a piactéren gyűjtötték az aláírásokat, amiről mi is beszámoltunk.

A Fidesz-KDNP szombaton országosan elsőként gyűjtötte össze az induláshoz szükséges ajánlásokat, hétfőn pedig a kormánypárt volt az első, amely mind a 106 kerületben – köztük a Békés megyei 4-es számú választókerületében – leadta azokat. A körzetben a párt színeiben induló Erdős Norbert volt az első abban, hogy mind a 250 darab ívet teljesen kitöltve leadta a helyi Választási Irodában. A jelölt elmondta, a választókerület minden településéről érkezett támogatás, a munkájuk azonban nem ér véget, folytatják a támogatói aláírások gyűjtését.

– Optimisták vagyunk, nagyon gyorsan sikerült összegyűjteni az aláírásokat. A munkát folytatjuk, három héten keresztül kint leszünk az utcán, továbbra is várjuk a támogatói szignókat. Felkészültek vagyunk, szeretnénk megvédeni azokat a vívmányokat, amelyeket az elmúlt 12 évben letettünk az asztalra – fogalmazott az orosházi születésű országgyűlési képviselőjelölt. Hozzátette: arról döntünk április 3-án, hogy megmaradnak-e a támogatások, mint a baloldal által elvett és most visszaadott 13. havi nyugdíj, a 25 év alattiak szja-mentessége, vagy a családok által visszaigényelhető szja.

Fotó: Horváth Bence

Még múlt szombaton leadta a szükséges számú ajánlásokat dr. Szabó Ervin, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje. Az ellenzéki politikusnak bő két óra alatt sikerült megszerezni az ötszáz támogatói aláírást.

– Köszönöm az itt élőknek azt a támogatást, amivel megajándékoztak minket, ezt a későbbiekben meg fogom hálálni nekik. Nagyon szépen köszönöm az aktivistáknak is, de rajtuk kívül az összefogásban résztvevő pártok, szervezetek segítségét is. A választók továbbra is megtalálnak minket az utcán, arra kérek mindenkit ugyanilyen aktívan vegyenek részt majd a választáson is – nyilatkozta Szabó Ervin.

Fotó: Horváth Bence

Dr. Burai Mihály jegyzőtől megtudtuk, hogy a nyolc induló közül, a két jelöltön kívül hétfő délutánig még senki nem adta le az ajánlásokat a választási irodában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.