- hirdetés -

A Napsugár szállóban gyülekeztek a Határőr Nyugdíjas Egyesület tagjai péntek délelőtt, hogy megtartsák éves közgyűlésüket. Az eseményen a száznegyvenegy fős tagságból mintegy százan vettek részt.

Hortobágyi Zoltán nyugalmazott rendőrezredes, a nyugdíjas egyesület elnöke elmondta, a tavalyi egy rendhagyó esztendő volt az egyesület számára.

– A fő témánk az elmúlt év értékelése, ami tulajdonképpen a járvány miatt félév értékelés, hisz május végéig nem tudtuk megvalósítani a munkatervben leírtakat. A vezetőségi értekezleteket és a közgyűlésünket is csak online tudtuk megtartani. Júniustól tudtuk a munkatervben szereplő programokat szervezni és megvalósítani. Nagyon bízom benne, hogy idén már nem szól közbe semmi, teljes évet zárhatunk majd jövőre és csak mint rossz emlék kerül elő a járvány. A mai közgyűlésen a vezetőség beszámol az éves munkáról. Az elnökségi beszámolót, pénzügyi beszámolót, a felügyelő bizottsági beszámolót hallgathatja és fogadhatja el a tagság. Ismertetjük és megvitatjuk a 2022-es évre szóló munkatervet és pénzügyi tervet, melyet remélem, szintén elfogad a közgyűlés – foglalta össze az elnök.

A megyei rendőr-főkapitány, dr. Varga Koritár Attila (b) is részt vett a közgyűlésen (Fotó: Horváth Bence)

Az eseményen jelen volt dr. Varga Koritár Attila, a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság vezetője is. A főkapitány elmondta, fontosnak érezte, hogy a nyugdíjas egyesület meghívásának eleget tegyen.

– Ha egy rendőr, egy határőr, vagy egy katona nyugdíjba meg, attól még rendőr, határőr, katona marad. A szívükben továbbra is ott ég a láng, a tisztelet, a szeretet a hivatásunk iránt. Azok a kollégák, akik már nem végeznek aktív szolgálatot számunkra is ugyan olyan fontosak, mint akik ott vannak velünk a mindennapokban. Fontosnak tartottam eljönni azért is, mert az egyesület és a főkapitányság között kiváló kapcsolat van. Rendszeresen találkozunk és minden erőnkkel segítjük egymást. Orosháza, Gyopárosfürdő egyébként is kedves számomra, hisz annak idején itt töltöttem katonai szolgálatomat. Itt a teremben többen foglalnak helyet olyan emberek, akik akkoriban elöljáróim voltak – tette hozzá a főkapitány.

A közgyűlésen a beszámolók és az idei tervek elfogadása után, a nyugdíjas egyesület hagyományainak megfelelően köszöntötték, és jutalmazták az elmúlt évben kiemelkedő munkát végző tagokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.