- hirdetés -

Decemberben – ha a járványhelyzet miatt nem is a megszokott keretek között – Dávid Zoltán polgármester és Dr. Burai Mihály jegyző törzsgárda elismeréseket adott át azoknak a kerek évfordulósoknak, akik a köz szolgálatában több évtizedet töltöttek el. A kitüntetettek között volt 20. éves jubileumával Dénes Tünde, a Polgármesteri Hivatal igazgatási irodavezetője is.

– Éppen 20, sőt már majdnem 21 évvel ezelőtt találtam ezt a lehetőséget, jegyzői gyámügyesként érkeztem ide a Polgármesteri Hivatalba. Akkor határozott időre jöttem, ugyanis az egyik kolléganőm időközben kismama lett és én az ő helyén kezdtem egészen pontosan 2001. február 8-án. Végzettségem is volt ennek a feladatnak az ellátására, de a gyámhatósági feladatok mellett ezalatt a három év alatt elvégeztem az Államigazgatási Főiskolát.

2004 augusztusától így lehetőségem nyílt a népjóléti csoportnál a csoportvezetői feladatokat ellátni. Ez 7 évig tartott, majd 2011 márciusától az általános igazgatási csoportnál lettem csoportvezető. Jelenleg igazgatási irodavezetőként dolgozom, ezt a feladatot 2018 októberétől látom el – foglalta össze eddigi karrierjét Dénes Tünde.

2001-ben kezdte meg a munkát a Polgármesteri Hivatalban (Fotó: Horváth Bence)

Mindig is tetszett neki és közel állt hozzá a hivatali élet, a hatósági feladatok ellátása. Amikor a hivatalban annak idején megkezdte a munkát, már leadta a jelentkezését az Államigazgatási Főiskolára. Nagyon sokat jelentett neki, hogy a hivatal támogatta a tanulmányait. Az elmúlt 20 évből számos nehéz, de még több boldog pillanatot fel tudna idézni.

Mint mondta, a városért dolgozni nem mindenkinek adatik meg, számára külön megtiszteltetés, ha egy város életének a rendeletalkotásában jelen lehet, újíthat, a lakossági szükségleteket segítheti.
– Ezek mindig nagyon felemelő feladatok és egy-egy koncepciót elkészíteni vagy segíteni egy esélyegyenlőségi célcsoport munkájában, mindig nagyon jó dolgok – árulta el.

Örömmel gondol vissza törzsgárda elismerésére (Fotó: Horváth Bence)

Decemberben a Polgármesteri Hivatal kistermében köszönték meg azoknak a személyeknek a munkáját, akik megszakítás nélkül, évtizedek óta a város önkormányzatánál vagy annak valamelyik intézményénél dolgoznak. Dénes Tünde is a jubilánsok között volt, ezekre a pillanatokra pedig nagyon szívesen emlékszik vissza.

– Nagy örömmel fogadtam az elismerést, szerintem nagyon fontos az erkölcsi elismerés egy ember életében, a visszacsatolás arról, hogy az adott intézmény elismeri a munkáját. Mindig is azt mondtam, hogy egy kölcsönös elégedettséget mutat az, ha valaki egy bizonyos pályán hosszabb ideig marad és a munkáltatója is ennek megfelelően elismeri. Ez számomra is nagyon sokat jelent – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.