- hirdetés -

Szombaton, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportcsarnokában a kadet korosztály válogató versenyét. Férfi kötött- és szabadfogás mellett a lányok is szőnyegre léptek. A válogatóra hét orosházi birkózó érkezett a fővárosba.

Az év első utánpótlás válogatóversenyét, melyen 165 U17-es versenyző állt szőnyegre, megtisztelte jelenlétével többek mellett Lőrincz Tamás, olimpiai bajnok és a KIMBA szakmai igazgatója, Bácsi Péter, világ- és Európa-bajnok, valamint a Magyar Birkózó Szövetség szakmai igazgatója és Lőrincz Viktor, olimpiai ezüstérmes birkózó is.

A kadétok küzdelmei a legtöbb súlycsoportban körmérkőzéseket követően dőltek el, de voltak olyan kategóriák, ahol közel húsz versenyző állt mérlegre és szállt harcba a címeres mezért.

Az Orosházi Birkózó Egyesület két versenyzőt indított. Debreczeni Tamás a 92 kg-ban, Bakos Ferenc +100 kilóban szállt versenybe. Közülük Bakos Ferenc ért el jobb eredményt, ötödik lett.

– Debreczeni Tamás úgy érezte jobb esélyekkel indulhat kötött fogásban, sajnos az eredmény nem ezt igazolta. Mostantól, a nyári Európa-bajnokságig még jobban fel kell kötnie azt a bizonyos alsóneműt – mondta az OrosCafénak Hangya János, az egyesület edzője.

A lányoknál a Spartacus három versenyzője közül ketten állhattak dobogóra. Páli Mirella (61 kg) és Balázs Renáta (73 kg) ezüstérmet szerzett. Az 53 kilóban induló Szabó Zsóka ötödik lett. Ezzel a csapatversenyben az OSBK végzett a harmadik helyen.

A női csapatverseny 3. helyezettje az Orosházi Spartacus (Fotó: OSBK)

A fiúknál Gábor Zalán negyedik, míg az utolsó éves serdülő Somogyvári Milán megnyerte a 45 kilós súlycsoportot. A Spartacus edzője, Páli Sándor is kicsivel jobb eredményt várt a tanítványoktól.

– Sikerülhetett volna jobban is, ennek ellenére bízunk benne, hogy a Kadet Eb-n lesz orosházi versenyző. Hét éve, Szél Anna, 14 évesen kezdte, azóta nem volt korosztályos világverseny orosházi résztvevő nélkül. Szeretnénk, ha nem szakadna meg ez a sorozat – kommentálta az edző.

A mai napon értesítés érkezett a Spartacushoz a szövetségtől, melyben arról értesítették a klubot, hogy február 20-án Ukrajnában, egy nemzetközi versenyen szándékoznak bizonyítási lehetőséget adni a serdülőknek. Sok még a bizonytalansági tényező az utazással és a versennyel kapcsolatban, de a múlt szombati jó teljesítménye alapján szeretnék kivinni Macsári Krisztina és Szűcs Letti mellett Somogyvári Milánt is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.