- hirdetés -

Két napirend miatt találkoztak pénteken délelőtt a képviselő-testület tagjai. Döntöttek az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjairól, illetve szó volt a helyi értékek népszerűsítését segítő pályázatról is.

Pillanatok alatt megszületett a döntés, mindkét napirendi pontról. Először megszavazták, hogy a választási bizottság tagjai dr. Gáspár Katalin, Kovács György, dr. Letavecz Ilona lesznek, illetve a póttagként Polyákné dr. Torda Edit és dr. Kruzsicz Gergő lettek megnevezve.

Napirenden volt a helyi értékek megismertetésének, népszerűsítésének a támogatására beadható pályázat is. Az Agrárminisztérium által kiírt pályázat célja, hogy minél szélesebb körben bemutathassák a települési helyi értékeket, a már felvett értékeket pedig a szakma és a lakosság körében is népszerűsíthessék. Az Orosházi Érték-Tér-Kép – Családi kalandozás a helyi értéktár világában című rendezvényen a tervek szerint a gyermekektől az idősebb korosztályig mindenki megtalálja majd a kikapcsolódási lehetőséget miközben hasznos ismeretekkel gazdagodik.

Az előterjesztéseket 13 igennel és 1 tartózkodással fogadták el a képviselők, akik zárt ülésen a bérlakások bérbeeadására kiírt pályázatokat is elbírálták.

Kiemelt képünk archív. Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.