- hirdetés -

Az őszi vizsgaidőszakot követően, a Kodolányi János Egyetem is megtartotta a tavaszi félévet megelőző 2022-es szemeszternyitóját Orosházán. Az eseményen a KJE hallgatói és a hallgatói önkormányzatok (HÖK) elnökei is részt vettek Budapestről és Székesfehérvárról.

A Kodolányi János Egyetemen hallgatói az orosházi egyetem aulájában gyűltek össze, hogy megünnepeljék az őszi vizsgaidőszak lezárását. A helyszínre több KJE-s hallgató pár órával hamarabb érkezett, hogy az estére kidekorálják a helyszínt és elvégezzék az előkészületeket. A szervezők italokat, ételeket és DJ pultot is biztosítottak az eseményen résztvevő hallgatóknak. Sok munkája volt a korábbi, egyetemet érintő programok szervezésében és a mostani szemeszternyitó előkészületeiben is az újonnan megválasztott orosházi HÖK elnöknek, Bartucz Fabiólának, akivel a szemeszternyitó előtt beszélgettünk. Békéscsabára járt egy technikusi iskolába, akkor még mindenképpen Budapesten tervezte a továbbtanulást. Az egyik tanítási órán találkozott a Kodolányival, amikor Malatyinszki Szilárd, a KJE orosházi oktatási központjának igazgatója bemutatta az intézményt és az egyetem nyújtotta lehetőségeket.

– Budapestre jelentkeztem egyetemre, ahova fel is vettek. Végül valamiért azt éreztem, hogy nekem nem kell elmenni és nem iratkoztam be. Társasági ember vagyok, de nekem túl nagy az a tömeg, ami Budapesten van.

Pár barátja már a Kodolányira járt, ők biztatták abban, hogy válassza az orosházi egyetemet.

Szimpatikus volt neki a tanárok segítőkész hozzáállása, az iskola rugalmassága és támogatása. Jelenleg alapszakos gazdálkodási és menedzsment hallgató, specializációnak pedig a marketinget választotta. Hozzátette, ha úgy nézzük duális képzésben vesz részt, mivel az egyetem kezdetétől fogva dolgozik. Több lehetőség közül választhatott, végül a Budapest Bankhoz adta be a jelentkezését, ahol a tanulmányai mellett azóta is dolgozik, jelenleg a bank operációs központjában

–Tömbösített órarendem van. Emiatt úgy néz ki jelenleg a tanrendem, hogy a hétfőm szabad, kedden és szerdán reggeltől estig óráim vannak. Néha fárasztó, viszont cserébe a csütörtök és a péntek szintén szabad. Azokon a napokon, amikor nincs órám az egyetemen, akkor el tudok menni dolgozni, de jut idő magamra is.

Fabióla elárulta, hogy terveznek minél több Kodolányis egyetemi programot szervezni, amiben a vezetőség is együttműködő. Nyáron, az előző évhez hasonló közös főzést terveznek, ahol szintén lesznek versenyzők és zsűri is. Hozzátette, hogy a tavalyi esemény sikeres volt, szinte minden évfolyam részt vett a programon. Az orosházi, budapesti és székesfehérvári egyetem gólyatáborát közösen tartják, az egyetem nevét viselő KONA (Kodolányis Napok) szintén a három campust összefoglaló esemény. Ha bármelyik város önállóan szervez rendezvényt, a másik kettő székhely Kodolányis hallgatóit is meghívja, ahova általában el is utaznak a hallgatók. Az orosházi HÖK elnök hozzátette, a helyi egyetemen könnyebb megoldani az elszállásolást, mivel csak az orosházi intézmény rendelkezik kollégiummal.

Zilahy Emma, a KJE budapesti campusának a HÖK elnöke is részt vett az orosházi szemeszternyitón. Harmadéves jelenleg kommunikáció-és médiatudomány alapképzésen, májusban fog diplomázni. Az elmúlt két évben már diplomát szerzett az egyetemen, egy felsőoktatási szakképzésnek köszönhetően, televíziós műsorkészítő szakon.

A székesfehérvári HÖK elnöke, Gerván Rolanddal szintén elutazott a közös eseményre, negyedszer járt Orosházán. Jelenleg másodéves gazdálkodási és menedzsment hallgató, egy éve a HÖK tagja. A célja az, hogy a három campust minél közelebb hozza egymáshoz.

–Kodolányisként megengedhető, hogy elutazz Budapestre, Székesfehérvárra és Orosházára úgy, mintha otthon lennél. Úgy gondolom, ez azért elég különleges – emelte ki.

Kiemelt kép: KJE orosházi hallgatói önkormányzat

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.