- hirdetés -

Egy új projektbe vágott bele négy másik település fiataljaival közösen az Orosházi Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat csapata, akik már az év első napjaiban újra összefutottak társaikkal egy új, #newpartychipants nevet viselő kezdeményezés első találkozóján.

A projekt előzménye az volt, hogy még tavaly augusztusban az orosházi fiataloknak lehetősége nyílt találkozni Zalaszentgróton a helyiek, valamint Bordány, Levél és Pécsvárad ifjúsági önkormányzatainak a képviselőivel. Az akkori két nap során elhatározták, hogy a jövőben is szeretnének közösen dolgozni, ennek a közös témának pedig saját munkájuk népszerűsítése mellett az új tagok toborzását választották.

Így jött létre a #newpartychipants projekt, ami az Erasmus+ Program keretében kapott támogatást. A mostani kezdő találkozón a települések fiataljai mellett az ifjúsági önkormányzatokat támogató ifjúsági segítők is részt vettek. A 3 nap alatt a projekt kereteinek tisztázása mellett megismerkedtek a pécsváradi ifjúsági klubbal, a helyszín lehetőségeivel, közösségi tereivel. Megállapodtak a helyi programok időpontjaiban és véglegesítették az újabb országos találkozó dátumát is.

5 település fiataljai találkoztak (Fotó: firepecsvarad.hu)

Mindegyik résztvevő településen, így Orosházán is 1-1 program valósul majd meg idén tavasszal, melyet fiatalok terveznek fiataloknak. Ezt követően az itt gyűjtött tapasztalatokat és ötleteket egy szeminárium keretében is megoszthatják egymással június végén egy következő találkozó alkalmával (június 27-29.), melynek Levél lesz a házigazdája. A résztvevő csapatoknak lehetőségük lesz az egymás programjaiba való betekintésre, bár ezeket elsősorban az adott településen élő fiatalok számára tervezik.

Bíznak benne, hogy az általuk szervezett programok minél nagyobb nyilvánosságot kapnak, hiszen fő céljuk a szervezetek, az ifjúsági önkormányzatok által végzett munka népszerűsítése, valamint újabb segítők, önkéntesek bevonása lesz, illetve szeretnének más településeket is bevonni a programokba.
– Idén lesz 25 éves a GYIÖK és a testület frissítése is aktuális. Ezekkel az eseményekkel tervezzük majd összekötni a tavaszi programunkat – tette hozzá Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.