- hirdetés -

A 2022. év szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre elindult a jelentkezés. A Kodolányi János Egyetem idén is várja a felvételizőket, akik színes képzési palettából választhatják ki azt a szakot, amit a legszívesebben tanulnának.

Az országban egyedülálló oktatási módszert cégekkel, vállalatokkal közösen dolgozták ki, hogy biztos legyen az itt végzett hallgatók jövője. Elérhető ponthatárokkal és rendkívül rugalmas online megoldásokkal várja a jelentkezőket a 30 éves magánegyetem az ország három pontján: Budapesten, Orosházán és Székesfehérváron.

A következő tanévben nappali, levelezős és távoktatási képzési formában az alábbi szakokon indulnak kurzusok: anglisztika, előadóművészet, emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció- és médiatudomány, közösségszervezés, nemzetközi tanulmányok, pedagógia, szociális munka, történelem, turizmus-vendéglátás, üzemmérnök-informatikus. Egyes szakok angol nyelven is elérhetőek.

Az egyetem ezen túl három felsőoktatási szakképzést, és három mesterképzési szakot (államilag finanszírozott helyekkel is) kínál a továbbtanulni vágyóknak.

A képzés elméleti és gyakorlati részét is a piac valós szereplőivel együttműködésben alakították ki. Ezzel a kooperatív oktatási modellel elnyerte az intézmény a Magyar Termék Nagydíjat, két alkalommal a Minőség-Innováció európai díjat, valamint szintén két alkalommal a Nemzeti Kiválóság Díjat is.

A tanévben a 13 hetes szorgalmi időszak 10 hetes intenzív elméleti és 3 hetes tematikus gyakorlati szakaszokra tagolódik. A kooperatív héten az oktatók és az egyetem céges partnerei irányításával a diplomaszerzés utáni élethez kapcsolódó információkat és tapasztalatokat is szerezhetnek a hallgatók. Az itt végzett diákok a diploma megszerzésekor alapos elméleti és gyakorlati tudás birtokába lépnek ki az intézményből, aminek köszönhetően gyorsan el tudnak helyezkedni.

Az egyetem barátságos légkörét segíti a mentor-program is. A Kodolányin kis létszámú mentorcsoportok működnek, amelyekben kiemelt figyelmet fordítanak a diákok egyedi igényeire. Az itt töltött évek barátságos és befogadó légkörben történnek, hiszen személyre szabottan biztosítja az intézmény a stresszmentes tanulást minden hallgató részére. Akár munka vagy élsportolói karrier mellett is egyszerűen és rugalmas feltételek mellett van lehetőség elvégezni az egyetemet.

A hazai felsőoktatási intézmények között kiemelkedően sikeres a Kodolányi János Egyetem nemzetközi programja. Az elmúlt években több mint 300 hallgató folytatott EU-s ösztöndíjjal külföldi tanulmányokat vagy vett részt szakmai gyakorlaton. Félévente a világ 20 különböző országából érkező hallgatóval tanul együtt az a magyar hallgató, aki a KJE angol nyelvű bachelor vagy master programjainak valamelyikére jár.

Pályaorientációs előadás 2021-ben (Archív fotó: Horváth Bence)

Támogatás a hallgatóknak Békés megyében

Az egyetem támogatási rendszerének köszönhetően, a Kodolányi ösztöndíj a Békés megyéből orosházi, nappali képzésekre járóknak akár teljes tandíjmentességet biztosít, tandíjkedvezményre lehet pályázni szociális helyzet alapján. Akár a teljes tandíj 33%-ának befizetésével is meg lehet kezdeni a tanulmányokat. Szociális helyzet alapján havi részletfizetés is lehetséges, Kodolányi-díj jár a tudományos munkában vagy az egyetemi életében aktív diákoknak.

Dr. Malatyinszki Szilárd a KJE orosházi oktatási központjának igazgatója elárulta, hogy az itt végzett tanulók elhelyezkedési aránya 90%-nak mondható, a diploma megszerzését követő három hónapban.

A Kodolányi János Egyetem orosházi intézményébe az alábbi szakokra lehet jelentkezni, különböző képzési formákban: emberi erőforrások (BSc), gazdálkodási és menedzsment (BSc), szociális munka (BA), turizmus-vendéglátás (BSc), gazdálkodási és menedzsment (FOSZK), turizmus-vendéglátás (FOSZK).

Bővebb információk a www.kodolanyi.hu oldalon.

(Kiemelt kép: Rosta Tibor)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.