- hirdetés -

Két hét már eltelt a 2022-es évből, lássuk milyen programok várnak az orosháziakra még januárban. Mozizni, valamint előadások és koncertek látogatására is lesz majd lehetőség a következő napokban.

Bevezetés a zongoratriók klasszikus zeneirodalmába: Ács Sánta Katalin hegedűn, Császár Zsuzsanna zongorán, Velez Alekszandra pedig gordonkán játszik majd Haydn, Beethoven, Schubert és Mendelssohn műveiből január 17-én, 18 órától a Művészetek Házában.

Életem Gyöngye – Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét programja: Az Orosházi Mályvavirág Pont és a Justh Zsigmond Városi Könyvtár az Életem Gyöngye – Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét programja keretében tart rendezvényt január 21-én, 16:30-kor a könyvtárban. 

A részletes programok:
Életem Gyöngye pályázat eredményhirdetése
Dr. Jónás Krisztina fogorvos előadása a HPV és a szájüregi rákok összefüggéséről
Nyolczas Erika (Orosházi Mályvavirág Pont) előadása a citológiai leletek értelmezéséről
Közös gyöngyfűzés (Az itt készült karkötők nőgyógyászati betegekhez kerülnek)

Borítékolható szerelem – Náray Erika és Nyári Krisztián estje: Nyáry Krisztián Írjál és szeressél című könyvében 125, a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes levelei és azok keletkezésének történetei kaptak helyet. Ezekből válogatva született meg a Borítékolható szerelem című előadás, amelyben Nyáry Krisztián és Náray Erika híres párok levelezéséből szemezget. Az estet Orosházán január 21-én, 19 órától láthatják az érdeklődők a Petőfi Művelődési Központ színháztermében.

Mozgó Mozi Orosházán: Ismét Orosházára érkezik a Mozgó Mozi. Ezúttal a következő frissen megjelent filmeket láthatják majd az érdeklődők január 22-én, 10 órától kezdve: Clifford a nagy piros kutya, Énekelj! 2, El a kezekkel a Papámtól!, Pókember – Nincs hazaút, Mátrix – Feltámadások, A Gucci-ház.

Térzene – Oláh Ibolya Trió: Január 25-én, 18 órakor különleges koncerttel folytatódik a Térzene sorozat Orosházán. Ezúttal az Oláh Ibolya Trió (Oláh Ibolya, Födő Sándor, Furák Péter) lép fel a Petőfi Művelődési Központ koncerttermében.

Ezen kívül az Orosházi Rock klubban több programmal is folytatódik az események sorozata. Január 22-én (20 óra) a Zenészportré sorozatuk vendége Kecskeméti Laura lesz, január 29-én (19 óra) pedig a progresszív rockkal kapcsolatos sorozatuk folytatódik a Krautrock Germany együttessel.

Nem mehetünk el szó nélkül a már biztos februári események mellett sem. Február 16-án az elmúlt évek hagyományait folytatva a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban szavalóversenyt rendeznek az intézmény névadója előtt tisztelegve, születésének évfordulója alkalmából.

Az orosházi sportcsapatok közül az Orosházi FKSE-Tokai február 13-án a Mezőkövesd ellen, az OXXO Energy Orosházi NKC február 18-án a Kispest ellen, az OMTK-ULE 1913 labdarúgói pedig a tervek szerint február 26-án a Szeghalom ellen folytatják majd hazai bajnoki szereplésüket (előbbi két egyesület az Eötvös-csarnokban, míg a labdarúgók az Utánpótlás Sportközpontban).

Kiemelt kép: archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.