- hirdetés -

A 2021-es év eleje a sport világában is számos nehézséget okozott, az év második felében azonban nagyrészt újraindult az élet, az edzések és versenyek többnyire normális körülmények között zajlottak. Brebovszky Zoltánt, a Contact K.T.H.E. fiatal kick-boxolóját kérdeztük meg arról, hogyan élte meg ezt az időszakot és mik a tervei a következő, 2022-es szezonra.

– Számomra a 2021-es egy nagyon jó év volt az azt megelőző 2020-ashoz képest, mert akkor sokat kivett belőlem az online oktatás, nem igazán tudtam úgy készülni, mint szerettem volna sem fejben, sem fizikailag. A versenyek beindulásával viszont újra fellángolt a motivációm. Életem eddigi legjobb eredményeit sikerült elérnem, hiszen mind a világ-, mind az Európa-bajnokságon felállhattam a dobogóra.

Remek élményekkel gazdagodott a csapat és az edzőmnek, Puravecz Péternek is nagyon hálás vagyok, hiszen neki is rengeteg munkája volt abban, hogy mi elmehettünk ilyen versenyekre. Egyébként inkább az EB-re vagyok büszkébb, hiszen ott egyéni kategóriában is sikerült a pódiumra felállnom. Az úgynevezett tricking-ben (főként akrobatika és harcművészeti rúgások keveréke) is sikerült egy számomra nehezebb falat is áttörni, ami rengeteg lehetőséget nyit meg idén a fejlődés terén – nyilatkozta.

Csapattársaival rangos világversenyeken képviselhette tavaly az orosházi és a magyar színeket (Fotó: egyesület Facebook-oldala)

Az orosházi kick-boxoló így 2022-es céljait is eszerint határozta meg. Fizikailag is szeretne tovább fejlődni, ezért nagy hangsúlyt fektetne idén a kondicionáló edzésekre. Mivel már januárban övvizsga vár rájuk, valamint továbbra is szeretnének nagyobb versenyeken részt venni. Erre készül és bízik az újabb jó szereplésekben. Érettségire is készül, ahol szeretne jól szerepelni, ezért igyekszik majd mérlegelni, hogy mire tud felkészülni és mire nem, de úgy véli, sikerül majd megtalálnia az egyensúlyt.

– Örülnék, ha a felnőtt válogatottban ismét képviselhetném Magyarországot, de látva a senior nemzetközi szintet, az sem bánnám, ha ez idén nem következik be. Ezzel persze nem arról van szó, hogy nem becsülném meg eléggé, inkább arról, hogy még nagyon sok munka kell ahhoz, hogy érvényesülni tudjak a felnőttek közt. Az egyéni trükkök terén is szeretnék fejlődni, így talán gyorsabban el tudnám érni a kitűzött, már éremre esélyes formámat – tette hozzá.

Mint mondta, ha minden jól megy, hamarosan már edzéseket is fog tartani, ami szintén egy olyan terület, ahol ki tudna teljesedni. Szeretné tehát minél hamarabb elkezdeni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.