- hirdetés -

Az új esztendőben is felvehetők a koronavírus elleni védőoltások az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben. Továbbra is javasolt az előzetes időpontfoglalás, de van hetente három nap, amikor regisztráció nélkül is megkaphatók a vakcinák.

Az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján 2022. januárban minden csütörtökön és péntek délután (14-18 óra között), valamint szombaton (10-18 óra között) oltási akciónapok lesznek a kórházi oltópontokon és a járásközponti (vagy járásban kijelölt) szakrendelőkben. Ekkor előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet menni akár az első, akár az elmaradt második vagy a megerősítő harmadik oltásra is. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

Januári oltási akciónapok az orosházi kórházban:

  • 2022. január 6-7. (csütörtök-péntek) és 2022. január 8. (szombat)
  • 2022. január 13-14. (csütörtök-péntek) és 2022. január 15. (szombat)
  • 2022. január 20-21. (csütörtök-péntek) és 2022. január 22. (szombat)
  • 2022. január 27-28. (csütörtök-péntek) és 2022. január 29. (szombat)

Az “Oltási akcióban” négyféle vakcina – Pfizer, Moderna, Janssen és Sinopharm – elérhető. Az első oltásnál a vakcinák fajtája szabadon választható, a másodiknál az elsővel megegyezőt kapnak, a harmadiknál az országos ajánlásnak megfelelően az oltóorvos dönti el, melyik oltóanyag adható.

Gyermekek oltása

Az Oltási Munkacsoport döntése értelmében a 12-17 éves korosztály számára is lehetőség nyílik az emlékeztető, 3. oltás felvételére, így már erre is lehet időpontot foglalni.

Az 5-11 éves gyermekek is felvehetik az oltást a kórházban, azonban ők kizárólag regisztráció és időpontfoglalás után kaphatják meg a gyermekoltáshoz fejlesztett Pfizer-vakcinát. 

Az 5-11 éves gyermekek oltására Orosházán minden kedden, csütörtökön és szombaton van lehetőség, a regisztrációhoz és az időpontfoglaláshoz ide kattintva kaphat segítséget.

Az 5-11 éves gyermekek a szakrendelő földszintjén, a gyermekorvosi rendelők melletti oltóponton kapják meg a védőoltást. Ide a szakrendelő Könd utcai főbejáratán keresztül lehet eljutni. A tájékozódást táblákkal segítjük és az ajtóban szolgáltatot teljesítő katonák is segítenek, amennyiben szükséges.

Amennyiben kérdése van az oltásokkal kapcsolatban, ide kattintva találja a válaszokat.

(Fotó: Rosta Tibor/MTI)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.