- hirdetés -

Ugyan csak a Magyar Kupa-sorozatban versenyezhettek, mégis mozgalmasan alakult a szezon a CSIKO-BOAT SE aerobikosai számára. Bíznak benne, hogy ez a 2022-es idényben sem lesz másképp, egyikük pedig a sport aerobik kategóriában is bizonyíthat majd a szezon során.

– Nagyon pörgős volt a tavalyi évünk, olyan gyorsan eltelt, hogy szinte észre sem vettük, hogy már vége. Rengeteget edzettünk és a sok új eszköznek köszönhetően nagyon sokat fejlődtek a gyerekek, ami az eredményeiken is látszik. Ez azt jelenti, hogy már nem vagyunk olyan nagymértékben lemaradva a pontok tekintetében. Tehát bízunk benne, hogy a mostani évtől vagy a közeljövőben mi is bekerülhetünk a közép- vagy még inkább az élmezőnybe – árulta el az egyesület vezetőedzője, Németh-Csiki Rebeka.

Elmondta, a 2021-es idényben a járványhelyzet miatt csak a Magyar Kupa-sorozatot rendezték meg, a barátságos versenyekre és a diákolimpiára a tavalyi évben nem volt lehetőség. Bíznak benne, hogy ez idén már másképp lesz. Azzal, hogy a kupasorozat küzdelmei meg voltak tartva, legalább fel tudták mérni az erőviszonyokat, sikerült fejlődniük és egyben versenyről versenyre megtartani a jó teljesítményt.

Tavaly a Magyar Kupa-sorozatban bizonyítottak (Fotó: egyesület)

Ebben nagy szerepe volt a szarvasi klubbal kapcsolatos együttműködésüknek is, heti szinten igyekeznek segíteni egymásnak az edzésekben. A 2021-es idényt így a saját és tanítványai szempontjából is sikeresnek ítélte meg, hozzátéve, hogy természetesen mindig van mit tanulni, idén is igyekeznek majd tovább folytatni az előző idényben megkezdett jó szereplést. Idén lesz először olyan, hogy egyik tanítványát, név szerint Marton Gerdát már a sport aerobik kategóriában indítja el a versenyeken.

– Ez az aerobik sport csúcsa, ebből a kategóriából van lehetőség világ- és Európa-bajnokságra is továbblépni. Számomra is egy nagy szakmai előrelépést és tanulást jelent ez a dolog és minden erőmmel azon leszek, hogy ez a lehetőség Gerdával jól sikerüljön és megállja a helyét a versenyeken, megmutassa magát, a várost, a klubot. Emellett tovább bővült az egyesületünk 6-7 éves gyerekekkel és az utánpótlásunkban sincs szerencsére hiány. Két teljesen új csapatot is el tudok indítani a már meglévőkön kívül – tette hozzá a vezetőedző.

Az egyesület tagjai tehát nagyon várják már a 2022-es szezont és remélik, hogy az idei év különleges dolgokat tartogat majd nekik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.