- hirdetés -

Még pár nap és elérkezik a vízkereszt, amikor fájó szívvel ugyan, de le kell bontani karácsonyfáinkat. A Dareh Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. januárban az elmúlt évekhez hasonlóan két alkalommal szállítja el Orosházáról az ünnepek során karácsonyfaként szolgáló fenyőket.

Orosházán ezúttal két egymást követő héten, január 19-én és 26-án (szerdai napokon) viszik el a fenyőfákat. A két időpontban csak a fenyőfákat kell kitenni az utcára, a zöldhulladékot nem ekkor szállítják el. A szabályok az elmúlt évekhez képest nem változtak. A fenyőszállítást igénybe vevőket arra kérik, hogy a kidobásra ítélt fákat dekorációtól, díszektől mentesen helyezzék ki.

A szelektív hulladék begyűjtése Orosházán az 1,2 és 3-as számú körzetekben január 12-én szerdán, míg a zöldhulladék begyűjtése február 23-án, szintén szerdán indul. A 4 és 5-ös számú körzetekben ez a folyamat egy nappal később indul, tehát a szelektív hulladékot január 13-án csütörtökön, míg a zöldhulladékot február 24-én, szintén csütörtökön szállítják el először a 2022-es év első negyedévében. Onnantól kezdve mind a szelektív-, mind a zöldhulladék elszállítására négyhetente kerül sor.

A kommunális, vegyes hulladék március 15-én kedden, az ünnepnapon lesz elszállítva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.