- hirdetés -

Néhány orosházi sportoló véleményét kértük ki a 2021. évi teljesítményéről, valamint az idei év céljairól.

Négy sikeres orosházi sportoló vallott a most elbúcsúztatott évben elért eredményeiről és a 2022. évi céljairól. Zanócz Noel motokrosszos, Miszlai László labdarúgó, Károlyi Csilla búvárúszó és Pajkó László kézilabdázó nyilatkozott.

Zanócz Noel: a világ elitjében

– Amire talán legbüszkébb vagyok, a korosztályos világbajnoki bronzérmem, valamint a magyar bajnoki címem. Ezen kívül több külföldi versenyen is részt vettem, így az ADAC MX MASTER JUNIOR MX CUPÁN 2. lettem. Olasz és szlovén futamgyőzelmeket is a fenyőfa alá tehettem. A most hátrahagyott évben csapatot váltottam, Európa egyik legjobb csapatához igazoltam. Az olasz PARDI RACING MX TEAM SCULA CROSS első számú versenyzője lettem, ami rengeteg előnnyel jár mint szakmailag, mint technikailag. 125 ccm-re váltottam, ez már a legalacsonyabb felnőtt kategória. Jelenleg is olaszországi edzőtáborban készülök a versenyekre. Januárban Szardínián folytatódik a felkészülés. Az újévben, a magasabb kategóriában is szeretnék bizonyítani – értékelte saját teljesítményét a 14 esztendős sportoló.

Zanócz Noel (archív fotó: OC)

Miszlai László: féltávnál a góllövőlista élén

– Vegyes érzéseim vannak az őszi szezonnal kapcsolatban. Csapatban, és egyénileg is többet kilehetett volna kihozni ebből a félszezonból, viszont ez most így alakult, el kell fogadnunk. Így is van minek örülni, mert amikor igazán szorult a hurok, összeszedett, jó játékkal tudtunk meccseket nyerni. Én személy szerint sikerként könyvelem el, hogy féltávon vezetem a góllövőlistát, ezt az eredményt tenném a fa alá.  Nincs megállás, januárban kezdjük is a felkészülést, hogy minél eredményesebbek lehessünk tavasszal. Nagyon várjuk már, hogy a felújított Mátrai Stadionban focizhassunk. Tudjuk, hogy látott már szebb napokat is az orosházi felnőtt labdarúgás, de törekszünk kihozni magunkból a legtöbbet, és minél hamarabb elérni a céljainkat – nyilatkozta bizakodva a gólkirály-jelölt focista.

Miszlai László (fotó: Horváth Bence)

Károlyi Csilla: világbajnoki érem a fa alatt, irány a Világjátékok

– Idén felnőtt világbajnokságon versenyeztem, ahol sikerült kvalifikációt szereznem a jövő évi Világjátékokra, egy egyéni és két váltószámban. Számomra ez már az ötödik Világjátékok lesz a pályafutásom során, egyben az utolsó versenyem is, mivel jövőre szeretném végleg lezárni a sportolói pályafutásomat. Nagy örömmel tölt el, hogy ezt egy Világjátékok részvétellel tehetem meg. Ezen kívül különösen jó élmény volt számomra az idei vb-n a váltóúszás, ahol hosszú idő elteltével ismét világbajnoki érmet nyerhettünk a 4×200-as felszíni váltóval a lányokkal. Teljes állás mellett készülök a versenyekre, pedagógusként dolgozom Budapesten, így sokszor nem egyszerű a felkészülés, az iskolában a diákjaim tudják, hogy versenysportolok, örülök, hogy ezzel pozitív példát mutathatok számukra. A jövő évben szeretném megúszni a legjobb időimet és egy jó szerepléssel zárni a pályafutásomat a Világjátékokon – vázolta fel céljait a kiváló búvárúszó.

A bronzérmes váltó tagjai balról: Szabó Anita, Suba Sára, Károlyi Csilla, Blaszák Lilla (fotó: fb)

Pajkó László: első helyről folytatja a csapat

– Az OFKSE NBI/B-s kézilabda csapatának kapusaként nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy az első helyen jöhettünk a téli pihenőre, illetve arra is, hogy a nehéz kezdés után sikerült hozni egy nyolc meccses győzelmi szériát. Az újévre mindenképp az alapszakasz megnyerése a cél, majd a felsőházban a feljutó helyek egyikén végezni. Szeretnénk újra NB I-es csapat lenni – véli az orosházi kapus.

Pajkó László (archív fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.