- hirdetés -

Nehezen indult, de annál tartalmasabb lett az orosházi triálosok 2021-es szezonja. A fellépéseik során az ország számos pontjára eljutottak, júliusban pedig versenyt rendeztek a város főterén. Pocsai Richárdot kértük meg arra, hogy idézze fel a szezon legfontosabb pillanatait, egyben ismertesse a 2022-es évre vonatkozó céljaikat, elképzeléseiket.

– Év elején még minden le volt zárva, nem lehettek rendezvények, így mi sem tudtunk elmenni fellépésekre vagy versenyekre. Júniusban a korlátozások enyhülésével végre el tudtunk menni 1-2 rendezvényre, az első komolyabb dolognak mégis azt mondanám, amikor versenyt rendeztünk. Ez volt az első hivatalos, szövetség által bejegyzett megmérettetés Orosházán, egyben nekünk is az első szervezésünk.

Ebben rengetegen voltak a segítségünkre: helyi vállalkozók, a város, az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. Szerencsére nagyon jól sikerült a rendezvény, pozitív visszajelzések érkeztek, mind a város, mind a versenyzők, mind a szakág részéről, így jövőre 100 százalékig biztosak vagyunk abban, hogy jöhet a folytatás – árulta el Pocsai Richárd.

Bemutatókban ezúttal sem volt hiány az Extreme Bike Show csapatánál

Mint mondta, fellépések terén a július – augusztus – szeptember hónapok voltak a meghatározóak az Extreme Bike Show csapata számára. A versenyt követően július közepétől szeptember végéig összesen egy szabad hétvégéjük volt. Előfordult, hogy egy nap két rendezvényt is teljesítettek vagy szeptemberben olyan is, hogy 7 napon belül mentek 8 programra. Eddig főként Békés- és Csongrád megyékben voltak lekötve ezek a fellépések, idén azonban már az ország számos pontjára eljutottak.

Dunaföldváron, Tiszaújvárosban, Cibakházán vagy épp Kiskunfélegyházán is volt bemutatójuk. Gyomaendrődön egy hétvégi hármas program keretében léptek fel közvetlenül a Neoton Família koncertje előtt a felvezető program keretében, de Mezőberényben a Berényi Napok is tartalmasan teltek számukra, ahol egy komplett hétvégi program során, szintén a színpadon, a koncerteket megelőzően bemutatóztak. Orosházán belül pedig a Czina iskola udvarán, a Lakótelepi Napon tartott bemutatójuk is meghatározó volt, melyre rengeteg poitív visszajelzés érkezett.

Nagy siker volt a főtérre szervezett verseny (Fotó: Horváth Bence)

– Ez az évünk ilyen szempontból az eddigi legjobb volt, épp ezért nagyon reméljük, hogy jövőre nem lesz semmilyen tilalom vagy korlátozás már tavasszal sem. Nem először ültünk össze a társaimmal, Szőke Krisztiánnal és Csanda Doriánnal, hogy kitaláljuk, mivel tudnánk még újítani. A következő évre is megvannak a terveink, a pályánkra például egy kisbusz is be lesz építve, annak a tetejére is fel fogunk menni, de ezen kívül is készülünk olyan elemekkel, melyek országos szinten egyedülállóak lehetnek mind a látvány, mind a szakmai részt tekintve – mesélte.

A csapat felépítése nem változik, a jövő évtől azonban a különböző kiegészítő munkákban fognak segítséget kapni. Jövőre mintegy 50 rendezvényt tűztek ki célul, illetve a verseny szervezését a főtérre. Elmondta, hogy oda is készülnek újdonsággal, a verseny után egy esti koncertet is szerveznének a rendezvényhez, amiben majd a Petőfi Művelődési Központ és a város segítségét kérik.

Jövőre is szeretnék megrendezni, de az eszközparkjukat is bővítik (Fotó: Horváth Bence)

Beadtak emellett a várossal karöltve egy projektet egy triálpálya kialakítására, melyet a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is elfogadtak, valamint a szakág is jóváhagyta. Ha a pályázat sikeres lesz, és ki tudják alakítani Orosházán a pályát, oda is szeretnének egy 2-3 napos edzőtábort szervezni. Mivel sok olyan visszajelzést kaptak, hogy a verseny a gyerekektől a felnőttekig, idősebbekig több korosztályt is megmozgatott, a távolabbi céljaik között szerepel, hogy idővel Magyar Kupa-fordulónak adhassanak otthont, ami csak egy szinttel van az országos bajnokság alatt besorolás szerint.

– Szintén egy távolabbi cél, de egyesület alapításában is gondolkodunk, melyben természetesen nemcsak magunkat szerepeltetnék, hanem a különböző extrém sportok, mint például a bmx vagy a rollerezés képviselőit, kicsit összefogva az eziránt érdeklődő fiatalságot, ha lesz rá igény – tette hozzá Pocsai Richárd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.