- hirdetés -

Az ünnepek nem az önmegtartóztatásról szólnak, főleg azért, mert a karácsonyi időszak hagyományos magyar ételei nem mondhatók könnyű fogásoknak. A legtöbben persze engednek a csábításnak és végigkóstolják a rokonok által készített ételeket, süteményeket. Ha nem figyelünk oda, három nap alatt képesek vagyunk túlenni magunkat, ami egy élsportolónál végzetes lehet.

Megkérdeztünk három orosházi származású élsportolót, Ők mennyire vigyáztak az ünnepek alatt a kilóikra. Jova Levente, a Vasas SC kapusa, Dénes Adrián, a Fiorentina ifjúsági játékosa, valamint Silye Erik, a Vasas SC hátvédje válaszolt a kérdésünkre.

Jova Levente: Odafigyelek a kilókra, megfontolom, hogy mit eszem-iszom, mert január 3-án már kezdődik a felkészülés és tartanom kell a súlyomat. Kaptunk egy programot, amit végig kell csinálnunk, ezért sok időnk nincs a lazsálásra. Barátnőmmel éppen „nyaralunk”, de a pihenés mellett minden reggel edzünk. Kellemes ünnepeket kívánok!

Jova Levente (fotó: vasassc.hu)

Dénes Adrián: A karácsonyi időszakban mint élsportoló, próbálok odafigyelni a versenysúlyomra. Természetesen nem hagyom ki a töltöttkáposztát és a bejglit. Nem bánom, ha felcsúszik pár kiló plusz, hiszen könnyen ledobom magamról az ünnepek után. Otthon szoktam edzeni vagy elmegyek kocogni, hogy mozgásban maradjak. Úgy gondolom, ilyenkor belefér eltérni a szokásos diétás étrendtől, mert egy évben csak egyszer van karácsony.

Dénes Adrián fehérben (fotó: Fiorentina Facebook)

Silye Erik: Szerencsés vagyok a genetikámat tekintve, így a szünet elején általában teljes szabadságot adok magamnak az étkezés terén is. A felkészülés kezdete előtt nagyjából egy-másfél héttel kezdődnek az otthoni edzésprogramok, ezekkel könnyen visszaszerzem a versenysúlyom és állapotom, mire az első közös csapatedzéshez érünk. Nálunk elég komolyan veszik a súlyfelesleget, így muszáj odafigyelnünk erre a saját és a csapat érdekében is.

Silye Erik (fotó: vasassc.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.