- hirdetés -

Felemás időszakot élt át az OMTK-ULE egykori labdarúgója.

Dénes Adrián, a 20 esztendős orosházi labdarúgó 2021-ben került Olaszországba. A Serie A patinás csapata, a Fiorentina hároméves szerződést kötött Dénes Adriánnal. Az orosházi labdarúgó az OMTK-ULE után a Honvéd NB III-as tartalékcsapatában pallérozódott, innen igazolt a Fiorentina U19-es Primavera csapatába. Rövid időre kölcsönbe a Cesenához került.

Milyen volt a Cesenában töltött fél éved?

– 17 meccsen léptem pályára és 5 gólt sikerült szereznem a Primavera 1-ben. Nyilván ez egy jó váltás volt a számomra, hiszen játszani akartam és a játék is jól ment, így be tudtam kerülni az U19-es válogatottba tavaly, ahol az U19-es Eb elitkörös meccseken is játszottam Angliában a magyar válogatott címeres mezében. A mostani szezonra visszakerültem Firenzébe.

Visszatérésed után egyből a Fiorentina felnőtt csapatának öltözőjében találtad magad.

– Pénteken este kaptam egy telefonhívást, miszerint másnap az első csapat keretébe vagyok jelölve. A Fiorentina a hétvégén az OFI Krétával játszott felkészülési mérkőzést. A kispadon foglaltam helyet, aztán amint elkezdődött a második félidő, a vezetőedző egyből szólt, hogy kezdjek el melegíteni. A 79. percig kellett várni a pályára lépésemig. Megkaptam a taktikai utasításokat és jobbszélső támadó pozícióba álltam be. Volt is egy kaput eltaláló lövésem a 90. percben, de a kapus hárítani tudott. Összességében jól ment a játék.

Innen úgy gondolná az ember, hogy minden kerek számodra.

– Az idei szezonom nem úgy jött össze, ahogy én azt elterveztem. Amilyen szépnek indult, úgy változott egyre rosszabb irányba. A bajnokságot nagyon rossz eredményekkel kezdte a csapat. Edzőváltás történt és fiatalabb játékosok csatlakoztak a csapathoz, így nehéz volt összeszokni. Az első hét bajnokin kezdőként léptem pályára, egy gólt szereztem. Nem a hivatalos pozíciómban játszottam, hanem bal oldali szárnyvédőként számoltak velem. Ez nem volt idegen számomra, hiszen a válogatottban is ezt játszom. A Juventus elleni mérkőzés után kikerültem a kezdő csapatból, sőt a keretből is, amit nehezen értek a mai napig, hiszen nekem személy szerint jól ment a játék és kívülről is ezeket a visszajelzéseket kaptam.

A Fiorentina mezében (fotó: Fiorentina Primavera)

Mégis mi lehet a mellőzés oka?

– Az edzővel megromlott a kapcsolatom, nem jöttünk ki jól. Nem tetszett ez a szituáció, amit jeleztem is neki, hiszen az edzésmunkámba nem lehetett belekötni, de valahogy így sem kaptam meg a lehetőséget. Viszont a magyar U21-es válogatott meghívóját megkaptam, ami nem arra utal, hogy rosszul teljesítettem volna.

Mikor léptél pályára címeres mezben?

– Márciusban léptem pályára az U20 válogatottban, Gyirmóton kezdőként játszottam a 2-0-ra megnyert Izland elleni felkészülési meccsen. Babó Levente szövetségi kapitány nagyon elégedett volt a teljesítményemmel, így most ez egy nagyon pozitív löketet tudott adni.

A hírekből értesültünk, hogy a csapatod megnyerte néhány napja a Coppa Italiát.

– A Coppa Italiában egyszer kezdőként kaptam lehetőséget, egy 1-0-ás győztes meccsen a Genoa ellen. A döntőben a keretben voltam, de nem kaptam lehetőséget. Ez a harmadik évem a Fiorentinában és ez a második trófeám, aminek nagyon örülök és persze van hiányérzetem is, hiszen egyik döntőben sem tudtam pályára lépni, de mégis ott van a nevem mellett a szuperkupa és a Coppa Italia. Nem az a 11 ember nyeri a trófeát aki játszik, hanem az egész csapat, illetve stáb munkájának az érdeme.

Most nagyon csalódott vagy, hogyan tovább?

– Hála Istennek, nem olyan vagyok, aki feladná a küzdelmeket és ugyanúgy csinálom a dolgaimat, mint eddig. Odaadással és maximálisan arra törekszem, hogy játszani tudjak. Most a nyáron jár le a szerződésem, vannak kilátásaim, de egyelőre nem tudok és nem szeretnék még erről nyilatkozni.

Egy lengyel sportlapban jelent meg, hogy a lengyel élvonalban első helyen álló Slask Wroclaw aktívan keresi az erősítéseket, többek között Olaszországban, mivel szeretné megtartani jelenlegi vezető helyét a táblázaton, és a szezon végén bajnoki címet ünnepelne.

fotó: Fiorentina Primavera

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.