- hirdetés -

Arról kérdeztünk néhány közismert és szeretett orosházit, hogyan tölti az idei karácsonyt, és hogy miben lesz ez az ünnep más, mint a korábbiak. Polyák János, a Vasex Kft. ügyvezetője mesélt a régi idők karácsonyairól és üzent az orosháziaknak az ünnepek alkalmából.

– Gyermekéveimben azt jelentette a karácsony, hogy egy olyan vágyott játékhoz jutok hozzá, amivel nagyon szeretnék játszani. A szüleim pedig mindig mindent meg is tettek azért, hogy a karácsony boldog legyen. Nálunk ilyenkor hagyományosan a nagyszüleinknél jöttek össze a család tagjai, édesapámék mellett például az ő testvére és gyerekei. Ők rengeteget játszottak, ultiztak, mi társasjátékoztunk és nagyon kellemesen teltek ezek az időszakok.

A mai gyerekek számára már nyilvánvalóan más a világ, de akkor még ezekben az időszakokban lehetett Egri csillagokat nézni vagy éppen olyan rajzfilmeket, mint a Maci Laci vagy a Flinstone család. Sok időt töltöttünk ezzel és szerencsére sokszor örülhettünk fehér karácsonynak, egyszerűen élveztük a téli időszakot, hogy nem kellett iskolába menni, boldogok voltunk – idézte fel a régi idők karácsonyait Polyák János.

Elmondta, ma már felnőttként, családapaként a karácsony attól válik emlékezetessé számára, hogy hazajönnek a gyerekek, az idősebb családtagjaikkal is újra összeülhetnek közösen, hogy december 24-én szerényen, de megajándékozzák egymást, örülni annak, hogy újra együtt lehetnek. Ezeket a napokat ilyenkor arra szánják, hogy elbeszélgessenek mindarról, amiről év közben, a rohanó világban nincs idő.

Cégvezetőként a karácsonyi időszak egyfajta évzárás a számára, egyben a következő tervezése.
– Kicsit visszatekintünk arra, mi minden történt a 2021-es évben és mik a terveink 2022-re, de csak nagyvonalakban. Örülünk annak, hogy él a vállalkozás, munkát tudunk adni közel 40 embernek, úgyhogy tervezzük a jövőt és értékeljük a múltat – tette hozzá.

És hogy mit üzenne az ünnepek alkalmából az orosháziaknak?
Becsüljék meg, amit elértek, legyenek büszkék arra, amire csak lehet. Szeressenek és legyenek szeretve és legfőképpen talán azt, hogy ne mindenki egyedül akarja megoldani a problémáit. Az összefogást, együttműködést tartsuk a szemünk előtt, mert így közösen többre fogunk jutni. 2022-ben és később is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.