- hirdetés -

A közösségi média mára kikerülhetetlen részévé vált az életünknek. Az ünnepi időszakban még több időt töltenek az emberek a különböző közösségi oldalakon. Természetesen mint mindennek ennek is megvannak a maga negatívumai, de sokaknak ez jelenti az egyetlen kapcsolódási pontot a családjukkal. Az Angliában élő Tímea Booy is így tudott részese lenni az itthoni karácsonynak.

Biztos sokaknak ismerős lehet az életkép, amikor egy szobában ül a család és videótelefonálnak a külföldön élő családtaggal, így bevonva őt is a közös ünneplésbe. Az orosházi születésű Tímea Booy is így volt részese a családi karácsonynak, hiszen már több mint tíz éve él Angliában. Sokáig úgy volt, hogy csak egy két évig marad, de a szerelem a szigetországban találta meg és azóta férjével közösen Bristolban nevelik két gyermeküket.

Angliában nevelik két gyermeküket (Fotó: család)

– Amikor nem tudunk hazautazni karácsonykor, az ajándékozásnál egy tabletet teszünk az asztalra, így az otthoniak is tudják követni ahogy Sophie és Harry kibontják a csomagokat és beszélgetünk. Nyilván nem tökéletes és a videóhívás nem pótolja a személyes találkozást, de hálás vagyok, hogy legalább így láthatjuk egymást – felelt arra a kérdésre, hogy milyen megélni ilyen módon a közös ünneplést.

Tímea elgondolkodott már azon, hogy akár csak 15-20 éve költözött volna ki külföldre, mennyivel nehezebb lenne a kapcsolattartás. A családdal való napi szintű kommunikáció hiánya valószínűleg komoly érv lett volna amellett, hogy visszaköltözzön Magyarországra.

– Ma pillanatok alatt tudok képeket küldeni a gyerekekről a különböző üzenetküldők segítségével. Nekem is és az otthoniaknak is sokat jelent, hogy minden nap tudunk beszélni, és látni egymást.
Testvérem 13 éves volt, amikor külföldre költöztem, a közösségi médiának köszönhetően napi szinten tudtunk üzenetet váltani. Gyakorlatilag így valamennyire részese lehettem a felnőtté válásának. Biztos vagyok benne, hogy enélkül teljesen más kapcsolatom lenne vele – teszi hozzá Tímea.

Timi Booy szerint a legjobb az, amikor személyesen tud találkozni a családjával

Ne posztoljunk felelőtlenül!

Az év utolsó heteiben, és az ünnepi időszakban jelentősen megugrik az internetforgalom és ez igaz a különböző közösségi felületekre, aminek számtalan pozitív tulajdonsága mellett árnyoldala is van.

Figyeljünk rá, hogy túl sok információt ne osszunk meg magunkról, szánjunk időt az adatvédelmi beállításokra és arra, kik láthatják a bejegyzéseinket. Érdemes elkerülni a tartózkodási hely feltüntetését is a posztokban, mert ez az információ illetéktelenek birtokába jutva sok kellemetlenséget okozhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.