- hirdetés -

Az év vége a számadás és a visszaemlékezés ideje, mi is erre kértünk két orosházi kötődésű sportembert. Megkérdeztük: hogyan tölti az ünnepeket? Mennyiben lesz más az idei ünnep, mint a tavalyi?

Boér Gábor labdarúgó edző: Az idei karácsonyt az elmúlt évekhez képest kicsit jobban „meg tudom élni”, hiszen jelenleg nincs csapatom, így több időm marad az előkészületekre és az ajándékok kiválasztására is! Tavaly, 2020. december 23-án még mérkőzésünk volt és szinte „beestem” az ünnepi asztalhoz. Az ünnepek a megszokott forgatókönyv szerint fognak zajlani. Szenteste a szüleimmel leszünk a családi házban, majd másnap, 25-én a szokásos társasjátékok és családi programok veszik át a főszerepet. Természetesen a tavalyi ünnepekre rányomta a bélyegét a vírus és idén azért annyit enyhült a helyzet, hogy szabadabban tudunk mozogni. Remélem, jövőre teljesen eltűnik ez a szörnyű dolog az életünkből.

Boér Gábor (fotó: BT)

Tóth-Kása Sándor, az ULE elnöke: A karácsony a mi családunkban is a szeretetről, békességről, a találkozásokról és a gyerekek megajándékozásáról szól. Sok éve már ugyanaz a protokoll nálunk. A szentestét szűk családi körben töltjük a gyerekeinkkel, ünnepi vacsorával, melyet közösen készítünk el. A következő két nap a családi összejövetelekről szól, egy kicsit „népvándorlás” jelleggel. Hála Istennek igen nagy és összetartó családunk van és kitűnően érezzük magunkat egymás társaságában. Sajnos vannak, akik már nincsenek közöttünk testben, de lélekben mindig velünk vannak, és mindig beszélünk róluk. A tavalyi karácsonyunk is így telt és az ideit is így tervezzük. Nagy szerencsénkre a járvány nem követelt áldozatot a családunkban, de ismerősök és barátok itt hagytak minket. Karácsony alkalmával is kérek mindenkit, hogy vigyázzunk családunkra, gyerekeinkre, magunkra, és aki tud, oltakozzon. Reméljük, hogy a jövő évi karácsonyt már nem árnyékolja be ez a világjárvány! Mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog újesztendőt kívánok!

Tóth-Kása Sándor (archív fotó)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.