- hirdetés -

Szinte minden évnek megvan a sajátos adventi és karácsonyi trendje a színek és a dekorációk tekintetében. Egyre népszerűbbek a karácsonyi asztali díszek a klasszikus adventi koszorúk mellett. Az ajtóra felfüggeszthető kopogtatók iránt is megélénkült a kereslet. A klasszikus piros, ezüst és arany még mindig kedvelt árnyalat a karácsonyfán, de idén az elegáns pezsgő színek hódítanak leginkább.

Ma már csak a képzelet szabhat határt annak, hogy milyen karácsonyfát választunk az ünnepekre. Igazi fenyőre fújhatunk dekorációs elemként műhó sprayt, a műfenyő tekintetében pedig a karácsonyfa színét is tetszés szerint kiválaszthatjuk.

Az egyre divatosabb karácsonyi asztaldíszeket is több helyen készítik megrendelésre, gyertyával vagy anélkül.

Vida-Szabó Erikát, a gádorosi Borostyán Virágudvar tulajdonosát kérdeztük az idei karácsonyi dekorációs trendekről. 

– Azt tapasztalom, hogy idén minden szín trendnek számít. Visszajöttek a klasszikusok, mint például a piros, bordó és a szürke mindenféle árnyalata. Ami most mégis különösen nagy siker, azok a pezsgőszínek. Nincs olyan, mint az eddigi években, hogy kifejezetten csak az ezüst vagy csak a piros színű karácsonyi dekoráció dominál. A kopogtatókban is mindenféle szín megtalálható.

A dekorációs figurák közül a legkedveltebbek a kis angyalkák és a szarvasok, mesefigurák, de a tél jellegzetes szereplőit, mint például a hóembert is sokan megjelenítik az ünnepek alatt a karácsonyfán vagy bármelyik ünnepi dekorációs elemben.

A virágok tekintetében elárulta, hogy karácsony előtt főleg a fehér és bordó rózsa a kelendő. A mikulásvirág az, ami ebben az időszakban kimondottan keresett. Hozzátette, ma már ez is több színben kapható.

– Az adventi díszeket keresik főleg, azok közül is a gyertyás díszeket és a koszorúkat. Az asztaldíszek tekintetében, inkább a gyertyás változatot választják többen. Talán azért, mert a gyertyafénnyel is a karácsony hangulatát tudják meghittebbé varázsolni. Ajándékba is, de saját használatra is előszeretettel vásárolnak az emberek dekorációkat.

Fotók: Horváth Bence

Cikkünket a Borostyán Virágudvar (5932 Gádoros, Kossuth utca 29.) támogatta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.