- hirdetés -

Harmadik alkalommal rendezte meg a RETRO Labdarúgó Egyesület a Mátrai Sándor teremlabdarúgó tornát. A kupát a szegedi Zengő Alföld csapata emelhette a magasba.

Az egykori orosházi atlétára, válogatott labdarúgóra emlékeztek a sportbarátok december 18-án egy egésznapos teremlabdarúgó torna keretében. Az Eötvös-csarnokban 7 csapat részvételével rendezte meg a RETRO Labdarúgó Egyesület a III. Mátrai Sándor Emléktornát.

– A RETRO Labdarúgó Egyesület zászlajára tűzte az egykori orosházi labdarúgók emlékének őrzését, a hagyományok ápolását. A pandémia miatt elmaradt rendezvényt örömünkre az idei évben meg tudjuk tartani. Külön örvendetes, hogy a szomszédos megyéből, Csongrád-Csanádból is érkeztek csapatok, ezzel a rendezvény rangját és színvonalát emelve – hangsúlyozta Benkő László egyesületi elnök.

Eredmények:

Barátság-Orosfarm FC – Edit-Optika-Hungária 0-2, Temesvári Hús (Szeged) – Liget-Ála Bard 2-1, Kormányos Glass – Zengő Alföld (Szeged) 0-2, Edit Optika-Hungária – Temesvári Hús (Szeged) 2-4, Liget-Ála Bárd – Barátság-Orosfarm SC 1-2, Benkő Baráti FC – Kormányos Glass 1-3, Barátság-Orosfarn SC – Temesvári Hús (Szeged) 0-7, Zengő Alföld (Szeged) – Benkő Baráti FC 8-0, Edit Optika-Hungária – Liget-Ála Bárd 4-2.

Helyosztók:
Barátság-Orosfarm SC – Benkő Baráti FC 3-1
Temesvári Hús (Szeged) – Kormányos Glass 1-4
Zengő Alföld (Szeged) – Edit Optika-Hungária 4-0

3.helyért: Temesvári Hús (Szeged) – Edit Optika-Hungária 4-6

Döntő: Kormányos Glass – Zengő Alföld (Szeged) 1-1, büntetőkkel 1-2

A győztes Zengő Alföld csapata (fotó: Betkó Tamás)

Az emléktornát a szegedi Zengő Alföld csapata nyerte. Második helyen a Kormányos Glass végzett. A dobogó harmadik fokára az Edit Optika-Hungária állhatott. További sorrend: 4. Temesvári Hús (Szeged), 5. Barátság-Orosfarm SC, 6. Benkő Baráti FC, 7. Liget-Ála Bard.

Legjobb kapus: Kovács Imre (Kormányos Glass)
Gólkirály: Juhász Imre (5 góllal – Zengő Alföld (Szeged))
A legsportszerűbb csapat: Barátság-Orosfarm SC

A díjakat Benkő László, a RETRO Labdarúgó Egyesület elnöke, valamint Polyák János, a Berta József Labdarúgó Alapítvány részéről és Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke adták át.

Mátrai Sándor (fotó: wikipedia)

Mátrai Sándor 1932. november 20-án Nagyszénáson született. 1952-ben az orosházi Tancsics Mihály Gimnáziumban érettségizett. Az iskolában Glózik Pál testnevelő keze alatt atletizált. Eredményei alapján nevezve volt a helsinki olimpián a 4×100 m váltó tartalékjaként, Helsinkibe már nem jutott ki. Gyorsaságára a labdarúgó edzők is felfigyeltek. 1953-tól az Orosházi Kinizsiből került a fővárosba. 1968-ig a Ferencváros játékosaként futballozott. Nevéhez fűződik a „Mátrai-féle becsúszó szerelés”. 554-szer szerepelt a Ferencváros színeiben, háromszoros magyar bajnoknak és egyszeres magyar kupagyőztesnek mondhatta magát. 1965-ben csapatkapitányként emelhette magasba Torinoban a Vásárvárosok Kupáját. 81-szer szerepelt a magyar válogatottban. Mátrai Sándor nem szakadt el a szülőföldjétől, többször láthattuk Orosházán, a Berta József Emléktorna díszvendégeként. A városban a stadion neve őrzi emlékét, valamint a sporttelep előterében felállított mellszobor és a székház emeletén berendezett Mátrai Emlékszoba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.