- hirdetés -

Online formában előadott évzáró karácsonyi bemutatóval kedveskedtek családtagjaiknak a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A Petőfi Művelődési Központ színpadán mind a zenész, mind a táncos növendékek bemutathatták, mennyit tanultak a 2021-es évben.

Több másik intézményhez hasonlóan a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 2021-es évét is meghatározta a koronavírus-járvány és az ezzel kapcsolatos korlátozások. A járványhelyzet mellett is igyekeztek megtartani a programjaikat, ahogy lehetett.

– A Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében például TV-közvetítés volt a tanári koncertünkről és növendékhangversenyünkről. A helyzet sajnos úgy hozta, hogy hagyományos karácsonyi hangversenyünket ezúttal sem tudjuk megtartani a szokott módon, viszont mindenképpen szerettük volna, hogy bemutatkozzanak a növendékek, elvégre rengeteget készültek és fejlődtek 2021-ben is.

A város zene és művészetek iránt érdeklődő közönsége számára így ezúttal online formában kedveskedtünk. Tavaly sajnos végleg el kellett hagynunk az évzáró műsort, most viszont mind a táncosok, mind a zenészek készültek egy-egy kis produkcióval, amelyből így összesen mintegy másfél órányi műsor állt össze – ismertette a részleteket Kardosné Bánhidi Éva, a művészeti iskola igazgatója.

Elmondta, az iskola hagyományai szerint ilyenkor elsősorban a kamaracsoportok, együttesek szoktak bemutatkozni. Idén is igyekeztek ennek megfelelően kialakítani a műsorrendet, hogy minél több gyermeknek legyen lehetősége színpadra állni és örömet szerezni családtagjaiknak a közelgő karácsony alkalmával. A fúvós kamarazenekarok, az iskola fuvola együttese, a gitárosok, valamint az énekszakosok is bemutatkoztak, csakúgy, mint a modern- és társastáncokat előadó növendékek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.