- hirdetés -

Nehezen indult a szezon az Orosházi Fúvószenekar számára, a nyári időszaktól kezdve azonban ismét megsokasodtak a fellépések a csapat életében. A 2021-es évet szokásukhoz híven egy szilveszteri hangversennyel szeretnék lezárni, melynek részleteiről Kovács Pétert és Debreczeni Márk karnagyot kérdeztük meg.

– A többi egyesülethez hasonlóan mi is májusban, a lezárások feloldását követően kezdtük meg az érdemi munkát 2021-ben. A nyár viszonylag szoros programsorozat szerint telt, többek között a Térzene Programnak köszönhetően, melyhez több település is csatlakozott. Így Orosházán kívül ezúttal a környező településeken is rengeteg fellépésünk volt a programsorozat keretében, szinte nem múlt el úgy hétvége, hogy ne zenéltünk volna valahol – árulta el Kovács Péter.

Hamarosan pedig a szezon megkoronázásaként egy szilveszteri hangversennyel zárhatják le 2021-es évüket. Az idei már a 31. alkalom lesz, hogy egy egész estés produkcióval búcsúznak az óévtől és megköszönik közönségüknek és a zene iránt érdeklődőknek a támogatást. Mint mondta, az idei esemény azért is lesz még különlegesebb, mert egy Emberi Erőforrások Minisztériuma általi támogatás keretében a zenekar új egyenruhát csináltatott a tagjainak.

A nyári szezon rendkívül mozgalmasan alakult (Fotó: Horváth Bence)

– Nekem egyébként alapvetően egy nosztalgikus érzés volt a rengeteg falunap a Térzene Program miatt. Kicsit visszarepített minket a 80-as, 90-es évek elejére, amikor még gyakoribb szokásnak számított az, hogy ennyi helyszínre hívtak minket játszani, ezt pedig idén így újra fel tudtuk eleveníteni. Így az idei év számomra inkább összességében volt érdekes, külön-külön nem is tudnék eseményeket kiemelni – tette hozzá.

Debreczeni Márkot, a fúvószenekar karnagyát a szilveszteri program (december 29-én rendezik 18 órától a Petőfi Művelődési Központban) kulisszáiról kérdeztük meg. Elmondta, a régi megszokott zenéik mellett ezúttal a könnyűzene kap nagyobb hangsúlyt. Régi közönségkedvenc művekkel sem maradnak adósak, így a már megszokott Sex Bomb, I will survive és Happy is felcsendül majd, melyek a nyári térzenéken is nagy sikert arattak.

December végén nagy dobással készülnek (Fotó: Horváth Bence)

– Emellett viszont idén készülünk sokkal nehezebben megtanulható nótákkal is, fogunk játszani például egy Hungária-válogatást, ami önmagában 10 perc, majd egy Bud Spencer – Terence Hill válogatást, szintén 10 percben. Ezek sok időt elvettek a felkészülésből, de én úgy gondolom, hogy megérte és majd a koncerten is sikerülni fog.

Eddig többnyire két részre voltak osztva a szilveszteri koncertek, most inkább a könnyűzene irányába kalauzolnánk el a közönségünket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne gyakorolnánk a komolyabb hangvételű műveket is, amiket majd a településalapítási évforduló alkalmából szeretnénk eljátszani – tette hozzá a karnagy.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.