- hirdetés -

Ugyan csak a nyári időszakban indult be igazán az élet a Contact K.T.H.E. környékén, ez azonban nem jelentette azt, hogy leálltak volna az edzésekkel. A kitartó munka meghozta gyümölcsét, hiszen az elmúlt hónapok során a hazai és nemzetközi mezőnyben egyaránt bizonyítottak a sportolók. A 2021-es évet egy évzáró vacsora keretében értékelték és ünnepelték meg a Diófa Csárdában.

– Nagyon munkás volt az évünk, a rendkívüli helyzet miatt az élet olyan június-július környékén indult be jobban az egyesületben. Ez természetesen nem jelentette azt, hogy addig leálltunk volna az edzésekkel, hiszen úgy készültünk, hogy az azt követő hónapok így versenyek szempontjából is mozgalmasabbak lesznek.

Ennek eredményeképp, ahogy csak lehetett, már meg is rendeztük a válogatott edzőtábort augusztusban Gyopárosfürdőn és a formagyakorlati országos bajnokságot a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermében, de az edzői, bírói továbbképzések is újraindultak. Az első világverseny, amin részt vettünk idén az a szeptemberi világkupa volt – sorolta Puravecz Péter, az egyesület vezetőedzője.

A világkupán több éremmel zártak, majd a magyar bajnokság is jól sikerült nekik. Nyolc bajnoki címet szereztek a versenyzők, így magabiztosan készülhettek a világbajnokságra, ahol szintén sikerült két ízben is felállniuk a dobogóra (egy első és egy második helyezéssel zártak). Az addig is sikeres szezont pedig az Európa-bajnoksággal koronázták meg, melyet az utánpótlás korosztályok számára rendeztek.

Ott Brebovszky Zoltán révén egyéniben egy bronzéremmel gazdagodtak, illetve csapatban egy második helyezés volt a mérlegük.
– Nyugodtan mondhatom, hogy 2021-ben olyan eredményeket értünk el, amilyenek még nem voltak korábban az egyesület életében, nagyon színvonalas teljesítményt nyújtottak a versenyzők. A szezont szokásunkhoz híven egy évzáró vacsorával zárjuk – összegzett a vezetőedző.

A rendezvényen részt vett többek között Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, valamint Gregor László, a Békés Megyei Harcművészeti Szövetség elnöke is. A Contact K.T.H.E. életében az évzáró események közgyűlések is egyben, így a közös vacsora, a versenyzők és a vendégek köszöntése előtt ezúttal is értékelték az elmúlt időszak történéseit, fontosabb eseményeit, eredményeit.

Bíznak benne, hogy jövőre, a 2022-es szezont követően is egy legalább ennyire sikeres szezont követően tudnak majd együtt ünnepelni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.