- hirdetés -

Tanult, tapasztalt, majd fiatalon kapott jelentős és egyben felelősségteljes feladatot – röviden így lehetne összefoglalni a 26 éves Bajkán Márk életét. Az orosházi fiatalember iskolai éveiről, munkájáról, mozgalmas hétköznapjairól mesélt nekünk.

– A Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségiztem, Fehér Béláné volt az osztályfőnököm, akit innen is üdvözlök és szeretném kiemelni a munkáját, hiszen a későbbi tanulmányaimban is nagy szerepe volt. A Szegedi Tudományegyetemen végeztem munkaügyi kapcsolatok szakemberként, pedig a gimnáziumi évek végén még én sem tudtam, merre induljak el. Szerencsére ebben segített rengeteget egykori osztályfőnököm, a megfelelő irányba terelgetett minket, tanácsokkal látott el, felkészített minket a későbbi tanulmányokra. Ezért is jelentkeztem annak idején a munkaügy- és társadalombiztosítás szakra – árulta el Bajkán Márk.

Az egyetemi éveket követően Szegeden maradt, végzettségének megfelelően sikerült a HR-szolgáltatásban elhelyezkednie. Pályafutása akkor is egy munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cégnél indult el, hosszú ideig volt kiemelt projektvezető, majd pár hónappal ezelőtt jött egy nagy lehetőség. Jelenlegi munkahelyén, a WHC Kft.-nél Csongrád-Csanád- és Békés megyei területi vezetőként dolgozik. Mindössze 26 évesen…

A Táncsics Mihály Gimnáziumban, majd a Szegedi Tudományegyetemen tanult (Fotó: Horváth Bence)

– Épp nemrég beszélgettem erről a kollégáimmal, hogy én vagyok a második legfiatalabb területi vezető Magyarországon. Egy nagyon megtisztelő, egyben felelősségteljes munkakör, de ez is mutatja, hogy bíznak a fiatalokban, az új lendületben. Hatalmas tettvágy van bennem, ez lehet a koromból is fakad, igyekszem felnőni a feladathoz. A kor azonban csak egy állapot, és szerencsére az egyetem elvégzése után már munkába is tudtam állni, így volt már előtte fél évtizedes tapasztalatom.

Maga a munkaerő kölcsönzés egyébként a saját állományba vétel mellett az egyik leggyakoribb foglalkoztatási forma. Olyan 3 oldalú jogviszony, aminek szereplői a kölcsönvevő igényeinek megfelelő munkavállaló, a kölcsönbe adó, aki felkutatja, toborozza a munkavállalót, majd saját állományba veszi, a teljes munkaügyi, pénzügyi, bérszámfejtési adminisztrációt ellátja és a kölcsönvevő, aki pedig foglalkoztatja a munkavállalót – árulta el.

Nagy lehetőségként, egyben nagy felelősségként jellemzi munkáját (Fotó: Horváth Bence)

Márk elmondta, úgy érzi, most ott van, ahol lennie kell, megtalálta a számításait. Természetesen a jövőbe tekintve ugyanúgy vannak tervei, munkája során mindig is igyekezett hosszabb távú célokat meghatározni. Ezek közé tartozik, hogy munkahelye nevét a Nyugati- mellett a Kelet-Magyarországi Régióban is minél többen megismerjék, így a 2022-es évét is ennek megfelelően igyekszik kialakítani.

Mivel elfoglaltnak számít, így kevesebb a szabadideje, de mint mondta, azt is igyekszik hasznosan eltölteni.
– Szeretem a sportot, ami szintén Orosházáról fakad. Az „ősidőkben” még fociztam az Orosháza FC és az OMTK-ULE csapatainál, ez a szenvedély pedig a mai napig megmaradt. Régi barátaimmal igyekszünk minél többször összejönni egy kicsit rúgni a bőrt. Emellett van egy kiskutyám is, akivel most végeztük el a haladó ügyességi tanfolyamot, szóval ugyan sokan nem gondolnák rólam, de a kutyaiskolában is visszatérő vendég vagyok. Mindig igyekszem megtalálni a munka-magánélet egyensúlyt – mesélte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.