- hirdetés -

Folytatva a hagyományokat az önkormányzat a helyi kéklámpás szervezeteket több százezer forint értékű eszközzel támogatja ezzel is kifejezve Orosháza közösségének háláját és köszönetét. Ezen túl a város elismerésben részesíti a rendőrség, tűzoltóság, mentőállomás, illetve a készenléti rendőrség kimagaslóan tevékenykedő egy-egy tagját.

Vita és kérdés nélkül fogadta el az orosházi képviselő-testület azt az előterjesztést, amely a helyi kéklámpás szervezetek támogatásáról szólt. Már hosszú évek óta hagyomány Orosházán, hogy évente két-kétszázezer forint értékben vásárol eszközöket az önkormányzat, amire a rendőröknek, mentőknek, illetve a tűzoltóknak szüksége van.

A Városi Kéklámpás Nap a város egyik legnagyobb szabású eseménye. Itt szokták elismerni a helyi mentőállomás, a rendőrség, a tűzoltóság, illetve a készenléti rendőrség egy-egy elhivatott és kimagaslóan tevékenykedő tagját – elöljáróik javaslata alapján.

Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány megakadályozta a rendezvény létrejöttét, de a testület döntése értelmében az elismerések átadására így is sor kerül – a tervek szerint még ebben az évben.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere kiemelte valamennyi szervezet rendkívül magas szakmai színvonalon végzi meglehetősen nehéz feladatát, ezért a város igyekszik a lehetőségeihez mérten segíteni.
– Az elmúlt évek gyakorlatát követve most is tárgyi ajándékkal, valamint a személyi elismerésekkel szeretnénk megköszönni a mentősöknek, tűzoltóknak, rendőröknek és készenléti rendőröknek mindazt az elhivatott munkát, amit a lakosság érdekében végeznek, munkájukat tisztelet övezi. Köszönjük, hogy a cseppet sem könnyű 2021-es évben is segítettek, szolgáltak és védtek – emelte ki a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.