- hirdetés -

Nagy volt a sürgés-forgás az Árpád kertben felállított fenyőfák egyikénél, szerda délelőtt. A Lehel utcai óvodások érkeztek, hogy feldíszítsék az ő karácsonyfájukat.

Ovisok, óvó nénik, szülők, kicsik, nagyobbak. Mindenki egy-egy dísszel a kezében állta körül a fenyőt. Előbb lassabban, egyenként, majd bátorságra kapva, többen egyszerre akasztgatták a díszeket a fára. Mint Horváth Lajosné telephely vezető – óvónő elmondta, a gyerekek már izgatottan várták a szerda délelőttöt.

– A gyerekekkel régóta készülődünk már a karácsonyi ünnepekre, a mindennapjainkat az adventi időszak határozza meg. Úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyon jó lehetőség, egy nagyon jó kezdeményezés, hogy az Árpád kertben fenyőt fogadhatunk örökbe. Itt a közösségünk együtt lehet, közösen várakozhatunk a karácsonyra és feldíszíthetjük a kiválasztott fenyőt. Ez lesz a mi fánk, a Lehel óvoda karácsonyfája. A gyerekek nagyon lelkesek voltak és a szülők közösségét is sikerült bevonni. Díszeket hoztak otthonról és persze sok, saját készítésű dísszel is érkeztünk, hoztuk el a fánkra – foglalta össze az akciót Horváth Lajosné.

A sok szorgos kéz gyorsan feldíszítette az ovi karácsonyfáját és azon se lepődött meg senki, hogy az ovisok dalra is fakadtak a karácsonyfa mellett. Felcsendült a Kiskarácsony és még néhány dal, miközben a csöppségek büszkén csodálták gyönyörűre sikerült karácsonyfájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.