- hirdetés -

Rénszarvasszarvakat kaptak a lovak, karácsonyi sujtást a traktor és a három lovaskocsi, felkerült a 802 csomag a négy Mikulás puttonyába, és elindult az ünnepi menet azért, hogy a nagyszénási gyerekek számára ez a december 6-a felejthetetlen élmény maradjon.

Pap Gábor „áll az egész mögött”. Ő az a lelkes nagyszénási fiatalember, aki idejét nem sajnálva kiötölte, majd meg is valósította a tegnap esti jótékonysági Mikulás-akciót.

– Tavaly szintén láthattak a nagyszénási gyerekek lovaskocsis Mikulást a faluban, de az csak egy családi kezdeményezés volt, az egyik kisgyermek számára így próbálták meg a rokonok különlegessé tenni az élményt – mesélte Pap Gábor. – Sajnos azonban ezt több kisgyermek csalódásként élte meg, épp ezért én akkor megfogadtam, hogy 2021-ben minden nagyszénási gyermekhez megérkezik a lovaskocsis Mikulás.

Pap Gábor legfőbb segítői felesége, Szabó Nóra, és jó barátjuk, Királyné Kiss Andrea voltak. A hétfői mikulás akció létrejöttét rengetegen segítették. Az Értünk-Nagyszénásért Alapítvány égisze alatt zajlott a pénzgyűjtés, nagyon sok nagyszénási cég és vállalkozó anyagilag és kész mikuláscsomagokkal is támogatta a kezdeményezést. A lakosság is beszállt, a szervezők a falu boltjaiban dobozokat helyeztek ki, ahová a helyi jótékonykodók tehették mindazt, amit a gyerekeknek szántak. Miután megvoltak a csomagok, a közösségi médián és plakátokon keresztül elindult a reklám is. A négy Mikulás négy útvonalon járta a falut, a „szánjaik” az előre kijelölt pontokon álltak meg. A gyerekek ott találkozhattak a fehér szakállúval.

– Számunkra hatalmas élmény volt – mesélte az egyik anyuka. – Kint vártuk az utcán a többi szülővel és a gyerekekkel, és miközben lestük, mikor érkezik már, együtt voltunk és beszélgettünk. Aztán egyszer csak megjelent a csilingelő szánkó nagy fényárban, a gyerekek felmehettek a kocsira, énekelhettek, verset mondhattak a Mikulásnak és fotózkodhattak is vele. Mi nagyon jól éreztük magunkat, és bárkivel beszéltünk, ugyanezen a véleményen volt. A gyerekeknek hatalmas, életre szóló élményt szereztek.

Nagyon sokan hozzájárultak az este sikerességéhez. A Mikulások mellett az önkéntes krampuszok, akik szintén gondoskodtak a jó hangulatról, és a polgárőrség is, akik segítettek, hogy zökkenőmentesen haladhassanak a járatok.

– A 802 csomagból 377 talált gazdára – folytatta Pap Gábor, aki egyébként Mikulásszerepet vállalt ezen a rendkívüli napon. – Ennyi gyermek csillogó szemeivel töltődtünk tegnap. Fantasztikus érzés volt látni, milyen izgatottan várnak minket. A versek és dalok mellett leveleket és rajzokat is kaptam tőlük, és ez nagyon meghatott. Remélem, a jövő évi Mikulásjárat is ilyen jól sikerül majd. A megmaradt csomagok közül a mai nap során 108-at a helyi óvodába, 25-öt a bölcsődébe és 240-et a nagyszénási iskolába viszünk majd ki. Az Értünk-Nagyszénásért Alapítvány Maci-Kórház kezdeményezését 30 csomaggal támogatjuk, további 22-t pedig a családsegítőnek ajánlunk fel, akik a legjobb helyre juttatják el azokat.

Pap Gábor elmondta, mindenfelől csak pozitív visszajelzéseket kaptak. A többi önkéntessel együtt bízik benne, hogy hagyománnyá válik majd Nagyszénáson a lovaskocsis, traktoros Mikulásjárat.

Fotók forrása: Tüskés Tibor gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.