- hirdetés -

“Az a baj, hogy a legtöbb tanárnak büdös a munka…, sok tanár nem is tanít, csak a gyereket piszkálja, a pedagógusok állandóan pattognak és úgy tűnik, hogy minél többet pattognak annál több pénzt kapnak, kár beléjük” – ilyen és ehhez hasonló kommentekkel találkozik a közösségi oldalakon Tóth Tamás tanító. Úgy érezte egy videóban kell reagálnia a hozzászólásokra.

Jó ideje, bármilyen fórumon is szóba kerülnek a pedagógusokat érintő nehézségek, heves, gyűlölettel teli, egymásnak feszülő kommentek születnek. Erre a sajnálatos jelenségre kívánok reflektálni – írta videója leírásában Tóth Tamás, orosházi születésű tanító. Az OrosCafénak elmondta azt is, hogy miért gondolta fontosnak, hogy reagáljon a kommentekre.

– A motivációm elég összetett. Elsősorban azért szerettem volna kulturált módon reagálni a neten terjengő kommentekre, mert túl azon, hogy a nagy részük bicskanyitogatóan trágár, javarészt nem is igazak. Kétség nem fér hozzá: a pedagógusok megítélése nagyon gyengén muzsikál a közvélemény tekintetében. Úgy gondoltam, hogy ideje valamiféle reakcióval lenni a sok esetben alaptalan és téves információkat közlő kommentekre – fogalmazott a tanító.

Mint mondta a videójának a célja az volt, hogy görbe tükröt tartson az alaptalan és bántó kommenteket megfogalmazó emberek számára.

– Magam részéről a vita híve vagyok. Ha megfigyeljük, a „versbe” nem is kerültek olyan hozzászólások, amelyek észérvek alapján íródtak meg. A tapasztalatom az, hogy a pusztán rosszindulatból írt, minden realitást nélkülöző hozzászólásokkal nem lehet vitatkozni, csak veszekedni. Az pedig nem az én stílusom, valamint nem is hiszem, hogy célravezető lenne. Rengeteg értékes komment is születik. A többség sajnos a fotel biztonságából szidja a másikat, ami nagyon kártékony. Ez persze nem csak a pedagógusokkal kapcsolatban merül fel. Én azért szóltaltam fel ebben a témában, mert engem érint, de ha például masiniszta, vagy cukrász lennék, valószínűleg akkor is megszólalt volna az igazságérzetem – hangsúlyozza Tamás.

Tóth Tamás

A pedagógus szerint az előítéletek levetkőzésésével ezen az ellenséges hangnemen is lehetne változtatni.

– Gondoljunk át néhány egyszerű dolgot kommentelés előtt: ezeket a szavakat használnám személyesen is? Ha rólam írnának ilyeneket az, hogy esne? Azt hiszem, van még hova fejlődni…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.