- hirdetés -

Hagyományaiknak megfelelően az idei évben is támogatta az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett Mikulásfutást az Orosházi Rotary Club. November 30-án adták át a Vadvirág Esély Klub fiataljai által készített csomagokat.

Hosszú évekre nyúlik már vissza az Orosházi Rotary Club és az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat kapcsolata, idén már a tizenkilencedik alkalommal támogatták ajándékcsomagokkal a Mikulásfutást. A csomagokat a Vadvirág Esély klub fiataljai készítették el és a Rotary Club töltötte meg ajándékokkal, különböző finomságokkal.

Az ajándékokkal teli dobozt a szervezet 2021/2022-es évének elnöke, dr. Deák György nyújtotta át az ifjúsági önkormányzatot képviselő Tóth Lorettának.
– Szeretnénk emlékezetessé tenni ezt az ünnepet a gyerekek számára, mint ahogy a hagyományt is szeretnénk továbbra is követni. Tavaly ugyan online formában zajlott a Mikulásfutás, de az ajándékozás akkor sem maradhatott el – tette hozzá dr. Deák György.

Idén is egy nagyobb csomaggal támogatta a kezdeményezést a Rotary (Fotó: Horváth Bence)

A tavalyi online Mikulásfutáshoz képest idén a GYIÖK csapata a hagyományos módon szervezte meg az eseményt. Arra kérnek mindenkit, aki futni nem, de segíteni viszont szeretne, hogy csomagjaikat legkésőbb december 2-ig juttassák el az Orosházi Diáktanyára (Ond utca 18., hétfőtől péntekig 13 és 18 óra között).

A csomagokat az idei évben a kórház gyermekosztályán, a Családok Átmeneti Otthonában, a Nagycsaládosok Egyesületénél, a Kistérségi Gyermekjóléti Központban, az SOS Gyermekfalunál és a Csemeteneveldénél osztják ki.

A helyszínen, a kezdés előtt is lehet majd nevezni az érdeklődőknek, közülük az első 100 ember kaphat mikulásfutásos pólót. Csakúgy, mint az elmúlt évek során csapatok is nevezhetnek, ezek lehetnek munkahelyi csapatok, iskolák, osztályok csoportjai vagy sportegyesületek. A 4,3 kilométeres táv végén ezúttal is forró teával várják a célba érkezőket.

A kezdetek óta hagyomány a két egyesület közötti együttműködés (Fotó: Horváth Bence)

– Nagyon örülünk az adománynak, minden csomagot szívesen fogadunk. Szerencsére a rendezvénnyel kapcsolatban is célegyenesben vagyunk, addig is nagyon várjuk még a csomagokat – tette hozzá Tóth Loretta,

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.