- hirdetés -

Rangadóval és nem is akármilyen játékkal búcsúztak a hazai közönségtől a női kézilabdázók. A rivális FKSE Algyőt győzte le az ONKC a vasárnap délutáni összecsapáson.

A múlt hétvégi csalódást jelentő vereség után, mélyről kellett felállnia az Oxxo Energy Orosházi NKC együttesének. A motivációból nem volt hiány, hiszen villámrajtot vettek Vörös Bettináék, öt perc játék után már 4-1-re vezetett az Orosháza. A folytatásban is uralták a játékot a hazaiak, a 13. percben 8-3-nál kért időt Farkas József, a vendégek mestere.

Ezzel sem sikerült megállítani az ONKC lendületét, Kenyeres Barbaráék ellenállhatatlanul kézilabdáztak támadásban, védekezésben meg rendkívül megnehezítették az Algyő dolgát. Különösképp Bálint Anna, aki több mint negyven százalékkal védte a hazai kaput, sőt a félidő végén még gólt is szerzett a hálóőr. A szünetben így 17-7 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban is az orosháziak akarata érvényesült, sőt tovább növelték a fórt. Esélyt sem adtak a jó erőből álló Algyőnek ezen az estén. Gara Dorina állította be a 33-21-es végeredményt.

– Érthetetlen és megfejthetetlen számomra az általam oly’ csodált női nem. Hatalmas gratuláció a lányoknak, köszönöm szépen nekik ezt az estét – fogalmazott Herbert Gábor a lefújás után.

Fotó: Horváth Bence

Oxxo Energy Orosházi NKC – Levendula Hotel FKSE Algyő 33-21 (17-7)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette: Bíró Eszter, Kavalecz Klaudia.
Orosháza:

Bálint 1 – Moharos 2, Vörös 5, Márczy 4, Mikula, Kenyeres 6, Bíró 4. Cserék: Cseh, Gedó (kapusok), Herjeczki-Antal 5, Gara 2, Ács O., Papp E. 1, Horváth B., Maláti 3. Edző: Herbert Gábor.
Az Algyő legjobb góllövője: Farkas K. 9.
Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 7/6, illetve 2/1.

Az ONKC győzelmével ismét a tabella harmadik helyén áll. Egy hét múlva az Eszterházy SC otthonában zárják a 2021-es évet a női kézilabdázók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.