- hirdetés -

A győzelem reményében lépett pályára az Oxxo Energy Orosházi NKC szombaton délután. A Hajdúnánás fogadták a női kézilabdázók, amely elvitte a pontokat az Eötvös-csarnokból.

Hiába kezdett viszonylag jól a kék mezben pályára lépő Orosháza, ezt követően a vendégek akarata érvényesült. A hajdúságiak rendkívül kellemetlenül kézilabdáztak, lassították a játékot. Ebből fokozatosan növelték is az előnyüket, Herbert Gábor a 25. percben már a második időkérését is elhasználta, ekkor 10-6-ra vezetett a vendég alakulat. Hatott a taktikai szünet, hiszen 10-10-nél utolérték ellenfelüket az orosháziak, de a szünetben így is hátrányban vonultak az öltözőbe.

A második félidő sem hozta meg a kellő változást, továbbra is körülményesen, nagyon sok hibával kézilabdáztak a hazaiak. A 45. percben már 19-15 volt az állás a vendégek javára, majd nyolc perccel a vége előtt 22-16-nál kérte ki utolsó idejét Herbert Gábor. Egy utolsó hajrát még indított az ONKC, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megszorongassák a Hajdúnánást, amely így 25-20-as sikert aratott.

– Először is szeretnék gratulálni a Hajdúnánásnak, amely a játék minden elemében felülmúlt minket ezen a mérkőzésen. Taktikában, támadásban, védekezésben, kapusteljesítményben és bizonyos időszakokban akaratban is. Az bánt, hogy amire hosszú órákat készülünk nem tudjuk megvalósítani. Nem megbántva mai ellenfelünket, de jövő héten egy erősebb csapatot látunk vendégül. Nagyon nehéz lesz most ebből a gödörből felállni – értékelt a lefújás után Herbert Gábor vezetőedző.

Fotó: Horváth Bence

Oxxo Energy Orosházi NKC – Hajdúnánás SK 20-25 (10-11)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
Orosháza:

Bálint – Herjeczki-Antal, Vörös 6, Márczy 2, Mikula 2, Kenyeres 3, Bíró 3. Cserék: Cseh (kapus), Moharos 2, Maláti 2, Ács O, Horváth B. Edző: Herbert Gábor.
A Hajdúnánás legjobb góllövői: Kovács D. 8, Sápi G. 6, Petrovics 5, Szabó P 4.
Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.