- hirdetés -

A tavalyi évben a koronavírus-járvány sok más rendezvényhez hasonlóan a Mikulásfutás forgatókönyvét is teljesen átírta. Idén viszont az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat a hagyományoknak megfelelően szervezi meg az eseményt.

A tavalyi évben nem a megszokott módon teljesítették a távot a Mikulásfutás résztvevői. A szervező, Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat mindenképpen szerette volna, ha az akkori korlátozások ellenére 2020-ban is sikerül a kezdeményezés eredeti célját teljesíteni. Végül 200-nál is több mikuláscsomagot gyűjtöttek, melyekkel négy szervezetet támogattak. Az esemény iránt érdeklődőket akkor egyéni futásra biztatták, az arról készült fotókat pedig az esemény Facebook-oldalára tölthették fel a résztvevők, akik között ajándékot is sorsoltak ki.

Az idei évben szeretnék, ha minden visszatérhetne a régi kerékvágásba és a 19. Mikulásfutás már a megszokott menetrend szerint zajlana le. Bíznak benne, hogy ennek végül nem lesz semmi akadálya a december 3-ra, azaz jövő hét péntekre tervezett eseményen.
– Lehet már előre behozni csomagokat, melynek köszönhetően láthatjuk, hogy mivel számolhatunk idén, de lehet a helyszínen is nevezni majd, köztük az első 100 ember kaphat majd egy mikulásfutásos pólót. Csakúgy, mint az elmúlt évek során csapatok is nevezhetnek, ezek lehetnek munkahelyi csapatok, iskolák, osztályok csoportjai vagy sportegyesületek.

Ha ők előre leadják a nevüket, akkor a végén a csapatban indulók között is sorsolunk majd ajándékokat. A 4,3 kilométeres táv végén pedig a hagyományoknak megfelelően ezúttal is forró teával várnánk a célba érkezőket – ismertette a részleteket Magonyné Urbán Zsuzsanna, ifjúsági referens.

Arra kérnek mindenkit, aki futni nem, de segíteni viszont szeretne, hogy csomagjaikat legkésőbb december 2-ig juttassák el az Orosházi Diáktanyára (Ond utca 18., hétfőtől péntekig 13 és 18 óra között). A csomagokat az idei évben a kórház gyermekosztályán, a Családok Átmeneti Otthonában, a Nagycsaládosok Egyesületénél, a Kistérségi Gyermekjóléti Központban, az SOS Gyermekfalunál és a Csemeteneveldénél osztják ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.