- hirdetés -

Csütörtök reggel, kilenc után érkezett meg a kamion, mely Orosháza karácsonyfáját hozta a Főtérre.

Közeleg a karácsony. Orosháza adventi díszeit már többségében elhelyezték és ha nem árnyékolná be kissé a kedvünket a pandémia újabb hulláma, kellemes, ünnepváró hangulatban telhetnének napjaink. Advent első vasárnapja előtt – csakúgy, mint az elmúlt években – a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai felállították a város karácsonyfáját.

A kamion a Liszt Ferenc utcából hozta a Főtérre a fát (Fotó: CSJ.)

A kamion rendőri felvezetés és biztosítás mellett, a Liszt Ferenc utcából fuvarozta ide a 11 méter magas luccfenyőt, melyet már várt a daru, amely többmázsás fát játszi könnyedséggel és milliméter pontosan helyezte az előre kiképzett talapzatba. A helyre daruzás idején a rendőrség munkatársai biztosították a helyszínt és a forgalom zavartalanságát.

A daru hajszál pontosan helyezte a talpazatba a fenyőt (Fotó: CSJ.)

Az előző évek hagyományait folytatva, idén is egy orosházi lakos ajánlotta fel a főtér ünnepi díszét. Kiss Lászlóné 1997-ben ültette a fenyőfát, amely a megérkezése után már nem fenyő többé, hanem karácsonyfa lett, amely díszeit pénteken kapja meg.

Egy kedves, jókedvű manó köszönti a korizni érkezőket és a járókelőket (Fotó: Horváth Bence)

A karácsonyfán és az eddig elhelyezett díszeken kívül csütörtök délelőtt érkezett még a műjégpálya mellé egy közel két méteres manó is.

Kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.