- hirdetés -

A Serdülő Kötöttfogású Birkózó Országos Bajnokság küzdelmeit rendezték a hétvégén Zalaegerszegen. Az Orosházi Spartacus ezúttal csak egy versenyzővel képviseltette magát.

Az ország harminchat egyesületéből száztizenkilencen mérlegeltek a zalai fővárosban. Mint Páli Sándor edző elmondta, az orosházi klubnál ebben a korosztályban három versenyző volt esélyes az indulásra. Közülük – különböző okok miatt – egynek szavazott bizalmat a vezetés.

Somogyvári Milán súlycsoportjában heten voltak az indulók, így a „nordic system” rendszerű lebonyolításban kellett bizonyítania. Az egy négyes és egy hármas csoport közül Milán a négyesbe került és három mérkőzéséből kettőn győztesen hagyta el a szőnyeget. A másik csoport győztese ellen is sikerrel vívta meg találkozóját az orosházi fiú. Sajnos a döntőben attól az ESMTK-s sráctól, aki a csoportban is legyőzte ismét kikapott, így az országos bajnoki második hellyel kellett megelégednie.

Edző és tanítvány az ezüstéremmel (Fotó: OSBK)

Páli Sándor rendkívül értékesnek ítélte Somogyvári Milán teljesítményét, tekintve, hogy a Spartacusos fiatalok inkább szabadfogásban versenyeznek.

E hét végén rendezik a kadet korosztály számára a szabadfogású és női országos bajnokságot, ahol a Spartacus minimum négy versenyzője száll harcba az érmekért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.