- hirdetés -

Nyílt napot tartottak az érdeklődő nyolcadik osztályos diákoknak és szüleiknek november 19-én a Székács József Evangélikus Iskolában. A tájékoztatásokat követően forgószínpad jelleggel nyertek betekintést az iskolában folyó munkába, az intézmény sajátosságaiba.

Érdeklődő nyolcadik osztályosok érkeztek november 19-én az evangélikus iskolába, hogy az intézmény nyílt napján vegyenek részt, megismerkedjenek a Székács által nyújtott lehetőségekkel.

– A nyílt napunkat ezúttal olyan formában szerveztük meg, ami megfelel a jelenlegi szabályozásoknak, előírásnak. Ezeknek a többsége most az intézményre van bízva, így mi azt vettük most figyelembe, amit már korábban is bevezettünk az iskolában a koronavírusra vonatkozó óvintézkedésekkel kapcsolatos szabályként.

Alapvetően a kézfertőtlenítést és a folyamatos maszkviselést kértük a belépők részéről, csakúgy, mint a saját tanulóinktól, munkatársainktól. Azokat a tereket használtuk a nyílt naphoz, melyben viszonylag szellősen, nagyobb légtérben tudnak együtt lenni a szervezőkkel a ma iskolánkba látogató nyolcadik osztályos diákok és szüleik – ismertette a részleteket Nagy Róbert, az intézmény igazgatója.

Elmondta, ehhez többek között az iskola dísztermét használták, ahol az esemény megnyitóját is megtartották. Ebben az esetben a hagyományos megoldásnál maradtak, a megfelelő távolságtartást betartva leültetett vendégeket az evangélikus gyülekezet igazgató lelkésze, Ördög Endre köszöntötte, illetve ismertette velük azt a keresztény szellemiségű hátteret, ami az intézményt és a fenntartói struktúrát jellemzi. Ezt követően a gimnáziumi oktatásra fókuszálva az iskola képzési kínálatát is bemutatták az érdeklődő diákoknak egy rövidebb prezentáció keretében.

Bemutatkozott még ezen kívül az iskola diákklubja, a szombat esti evangélikus ifjúsági könyvklubja, illetve a diákönkormányzat is bemutatta a tevékenységét néhány mondatban. Ezt követően a nyolcadikosokat kisebb csoportokba osztották, majd forgószínpadszerűen vezették őket körbe, bemutatva neki az intézmény sajátosságait. Az angolórákat ezúttal egy okostelefonos applikáció segítségével tartották meg nekik, ehhez hasonlót pedig a matematika órán is kipróbáltak.

A foglalkozások szünetében a tehetséges gimnazisták munkáiból láthattak kiállítást az érdeklődők, valamint egy átfogó, iskolai bemutató standdal is készültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.