- hirdetés -

Sorozatunkban orosházi sportolókat faggatunk ki pályafutásuk legboldogabb vagy legmeghatározóbb pillanatairól. Ezúttal az OMTK-ULE tehetséges középpályását, Fehér Bencét kérdeztük meg, aki fiatal kora ellenére már több emlékezetes találatot szerzett.

Hatéves korában kezdett el focizni, végigjárta az OMTK-ULE korosztályos csapatait, a nála egy évvel idősebbek között bajnoki címet is ünnepelhetett. Annak idején az egyesület első bálján is elismerték teljesítményét, azóta pedig már a felnőtt csapatot igyekszik segíteni góljaival, gólpasszaival. Ez egyébként már az első hivatalos felnőtt meccsén sikerült is neki, mindössze 16 éves volt, amikor megkapta a nagy lehetőséget.

Fiatalon kapta meg a nagy lehetőséget, de hamar meghálálta góllal

– Az első és egyben legszebb emlékem vagy sportélményem mindenképpen az volt, amikor felkerültem a felnőttek közé. A bemutatkozó mérkőzésemen az Újkígyós ellen játszottunk, azt soha nem felejtem el, mert sikerült góllal debütálnom. Számítottam rá, hogy a keret tagjaként lehetőséget kaphatok, de arra nem, hogy ezt sikerül góllal is meghálálnom. Épp ezért ez egy nagyon meghatározó pillanat volt – mesélte.

Szintén a kellemes emlékek közé sorolta a szolnoki, téli teremtornákat, ahol még az utánpótlás évek alatt játszhatott több ízben. A Kolláth Béla Emléktornákon ugyanis a 2017-es és a 2018-as évben is elhódította a gólkirályi címet. Egy nem is olyan régi mérkőzést, a Szarvas elleni hazai találkozót is örömmel idézte fel. Mivel idegenben már sikerült a riválisukat 2-0-ra megverniük, így ezúttal is győzelmi reményekkel léptek pályára, de ez persze egyáltalán nem ígérkezett egyszerűnek.

Fiatal kora ellenére több meghatározó pillanat részese volt már

– Nehéz, hajtós mérkőzés volt, ahogy arra számítottunk. Aztán a második félidőben, nagyjából olyan 22-25 méteres távolságból jutottunk szabadrúgáshoz. Sikerült belőnöm, aminek nagyon örültem, de még nem volt vége a mérkőzésnek. Itt is, ott is voltak helyzetek, de szerencsére jól védekeztünk és végül 2-0 arányban megszereztük a győzelmet. Ami külön öröm volt számomra, hogy a második találatunkhoz pedig gólpasszal tudtam hozzájárulni – idézte fel.

A Szarvas elleni szabadrúgásgól videón

Végül a Békéscsaba jelenlegi NB3-as, korábbi megye 1-es csapata elleni pillanatokat emelte ki, amit hazai pályán játszottak. 1-1 lett az összecsapás vége, melyet végül az ő góljával sikerült döntetlenre menteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.