- hirdetés -

Hatéves korában kezdett el focizni, végigjárta az OMTK-ULE korosztályos csapatait, a nála egy évvel idősebbek közt bajnoki címet is ünnepelhetett. Jelenleg a felnőtt és az U17-es csapatot igyekszik góljaival, gólpasszaival segíteni. Az I. ULE-bál díjazottjait felvonultató sorozatunkat Fehér Bencével, az egyesület tehetséges, fiatal csatárával folytatjuk.

– Ez a tizedik évem a csapatnál, annak idején Berta Józsefnél tanultam meg az alapokat. Már kisgyermekként több tornán is részt vettem akkori csapattársaimmal, ezek közül a legbüszkébb egy Egerben elért második helyezésre vagyok, amit egy háromnapos tornán szereztünk meg – idézte fel pályafutása legkorábbi éveit Fehér Bence.

A fiatal játékossal azóta nagyot fordult a világ, a korosztályos csapatokat végigjárva a felnőttcsapat jelenlegi trénere, Buza Barnabás, valamint az NBII-es Békéscsabát irányító Boér Gábor edzette. Utóbbi szakember irányításával egy olyan sikernek lehetett a részese, melyre a későbbiekben is mindig jó szívvel fog visszagondolni.

– Ez a 2001-es születésűekkel kivívott bajnoki cím volt. Mivel én 2002-ben születtem, így az eggyel idősebbek közt adódott meg a nagy lehetőség, hogy bizonyíthassak. Hatalmas élmény volt, hogy két mérkőzést leszámítva kezdőként szerepeltem, és hogy hat góllal sikerült hozzájárulnom ehhez a sikerhez – nosztalgiázott Bence.

Fiatalon kapta meg a lehetőséget, de gólokkal hálálta meg a bizalmat az ULE felnőttcsapatában Fehér Bence (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Buza Barnabás csapataiban sem tétlenkedett, az U15-ös bajnokságban gólkirályi címet szerzett 52 találattal, míg az U17-esek között az NBIII-as bajnokságban szereztek bronzérmet. Bence életében azonban egy ideje már a felnőttcsapat is komoly szerepet játszik. Az újjáalakulást követően ugyan még fiatal kora miatt nem szerepelhetett, a tavalyi, 2017-2018-as szezonban azonban egy osztállyal feljebb már megkapta a lehetőséget a bizonyításra.

– Szépen, fokozatosan épültem be a csapatba. Először többnyire csereként, később már egyre többször kezdőjátékosként számítottak rám. Az első pályára lépésem során sikerült góllal és gólpasszal meghálálnom a bizalmat, ami nagyon sokat jelentett. Jelenleg, már a megye I-es bajnokságban szerepelve ugyan nem kezdtünk valami jól, de úgy gondolom sikeres téli felkészülésen vagyunk túl és igyekszünk minél gyorsabban felzárkózni – elemezte a saját és csapata helyzetét.

Ehhez ő maga is sokat tett hozzá már az elmúlt napokban is, a Békéscsaba második csapata elleni döntetlen során távoli lövésből, a Jamina elleni győzelem alkalmával pedig szabadrúgásból növelte felnőttmezőnyben szerzett góljai számát. A támadóként és támadó középpályásként bevethető fiatal játékos a felnőttcsapat mellett csapatkapitányként továbbra is tagja az OMTK-ULE U17-es gárdájának is. A március 24-én folytatódó pontvadászat góllövőlistáján jelenleg úgy áll a második helyen 38 góllal, hogy a több korosztályban való érdekeltsége miatt a szabályok szerint csak három félidőt játszhat hétvégente.

A felnőtt bajnokság mellett az U17-es csapat kapitányaként bizonyít

Pazar teljesítményét a klub sem hagyta szó nélkül, a február 16-án rendezett I. ULE-bálon ő is a díjazottak között volt.
– Nagyon jól esett, úgy érzem a rengeteg szorgalmas edzés végre meghozta a gyümölcsét – mesélt a különleges elismerésről.

Jelenlegi célja, hogy továbbra is gólokkal és gólpasszokkal segítse mind a felnőtt, mind az U17-es együttest, hogy a csapatok a szezon végére elérjék kitűzött céljaikat. Mint mondta, az hogy a felnőttmezőnyben is ilyen fiatalon megkapta a lehetőséget a bizonyításra, a későbbiekben is sokat jelenthet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.