- hirdetés -

Több orosházi vonatkozású ügyben indítványoztak letartóztatást vagy hoztak ítéletet november 8 és 14 között a békés megyei ügyészi szervek.

Letartóztatásra irányuló indítvány

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte a Békés Megyei Főügyészség egy 38 éves büntetett előéletű orosházi férfi és élettársa, egy 22 éves büntetlen előéletű orosházi nő letartóztatását, akik több személynek értékesítettek marihuánát. Orosházi tartózkodási helyükön, illetve egyéb helyszíneken több személynek értékesítettek az elmúlt egy évben marihuánát, ezen kívül a nő speed elnevezésű drogot is vitt egy baráti összejövetelre.

A házkutatás során kék tabletta formájú, valamint folyadék és fehér por állagú kábítószer-gyanús anyagokat is találtak közös lakóhelyükön a rendőrök. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte 1 hónapra.

Előkészítő ülésen hozott ítélet

Szabálysértési értékre folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt ítélt el az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján egy 33 éves gádorosi nőt az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésen. A bíróság a nőt 1 évre próbára bocsátotta, elrendelte pártfogó felügyeletét és kötelezte őt a sértett részére okozott kár megtérítésére.

A nő 2020. február 22-én, március 10-én és április 11-én egy orosházi illatszerüzletből eltulajdonított 1-1 női parfümöt, összesen 27 ezer forint értékben. A járási ügyészség vádiratában vádat emelt a nő házastársa, egy 51 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi ellen is, aki 2020. január 11-én, április 11-én és május 6-án ugyanazon üzletből 4 darab parfümöt tulajdonított el, 35 ezer forint értékben.

Nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 41 éves nagyszénási férfi ellen, aki ellopott egy munkagépet, majd azt bérbe adta.

A férfi még 2018 ősszén bement egy Orosháza, külterületi tanya udvarára és az ott tárolt homlokrakodó egyik ajtajának ablakát testi erővel benyomta, majd a munkagép 50 ezer forint értékű vezérlőpaneljét kiszerelte és jogtalan eltulajdonítási céllal elvitte. 2021. január 2-án a délelőtti órákban ismét megjelent ugyanazon a tanyán, és az udvaron tárolt, 4 900 000 forint értékű homlokrakodót jogtalan eltulajdonítási céllal elvitte olyan módon, hogy a korábban ellopott vezérlőpanelt a munkagépbe visszaszerelte, majd a munkagépet egy ismeretlen személlyel nyerges vontatóval Jánoshidára elszállíttatta. A terhelt az eltulajdonított homlokrakodót havi 100 ezer forint bérleti díj ellenében bérbe adta egy jászberényi férfinak. A terhelt cselekményével 4 900 000 forint kárt okozott a sértettnek, amely a munkagép lefoglalásával megtérült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.