- hirdetés -

Szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy többszörösen büntetett előéletű 50 éves gyulai nő ellen, aki egy prostituált vendégét zsebelte ki.

Egy orosházi férfi – a későbbi sértett – az egyik szexuális szolgáltatásokat hirdető internetes oldalon vette fel a kapcsolatot egy nővel, akivel szexuális szolgáltatás nyújtásában egyezett meg. A prostituáltat az 50 éves gyulai nő és a fia, egy 19 éves büntetett előéletű kétegyházi illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfi szállította el a sértett orosházi lakóhelyére.

Az 50 éves nő a prostituálttal együtt bement a házba, és amíg a sértett az ismeretlen nővel a hálószobában szexuális aktust folytatott, addig a gyulai nő kivett a sértett övtáskájából 12 000 forintot és a ruházatába rejtette. Ezalatt a fia a drótkerítést letaposva bement a sértett udvarára, ahol a felszerelt kamerát elfordította, hogy az ne rögzíthesse a bűncselekményt, majd az udvari lámpából kiszakította a vezetéket, hogy a kinti világítás se működjön. Ezt követően a nyitott műhelybe ment, majd magához vett egy benzines láncfűrészt és egy sarokcsiszolót összesen 65000 forint értékben, és távozott az ingatlanból. A lopott szerszámgépeket a gépjárműbe rejtette, majd miután a prostituált és a sértett befejezték az aktust, az ismeretlen nővel és az anyjával együtt elhajtott a helyszínről. A férfi ezt követően a láncfűrészt egy ház padlásán elrejtette el, ahol azt a nyomozás során megtalálták és visszaadták a sértettnek.

A két elkövetőt külön eljárásban vonták felelősségre. Az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján a 19 éves férfit az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt jogerősen 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette és a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét, illetőleg kötelezte őt az okozott kár meg nem térült részének megtérítésére is.

A nővel szemben most került sor vádemelésre. A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét és kötelezze őt a sértett részére okozott kár megtérítésére. A bíróság olyan esetekben rendelhet el pártfogó felügyeletet – más feltételek fennállása mellett –, ha a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt ugyanis köteles a jogszabályban vagy a bírósági határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeresen kapcsolatot tartani, illetőleg a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.