- hirdetés -

A rallycross országos bajnokság záró futamának a nyírádi versenypálya adott otthont. A versenyen rajthoz állt az összetett bajnoki cím várományosa, az orosházi Kárai Tamás is.

A záró forduló előtt az orosházi pilótát még a második helyen hozta a hivatalos tabella, 135 ponttal, két ponttal lemaradva a vezető Benyó Máté mögött. Mindezt úgy érte el, hogy a Greinbachban rendezett futamon nem állt rajthoz, (az ausztriai futam időpontja ütközött az Európa-bajnokság egyik versenyével) míg fő riválisa minden versenyen ott volt. Az utolsó idei versenyen, Nyírádon dőlt el a bajnoki cím sorsa. Itt szinte az is elegendő volt, ha Tamás döntőbe jut. A bajnokság legrosszabb futama (ami Tamás esetében 0 pontos) ugyanis a végelszámolásnál kiesik, így jó esélye volt az újabb bajnoki címre.

Az egész versenyen teljesített az Audi (Fotó: Kárai Team)

Nyírádon azután végre klappolt minden. A supercars kategóriában versenyző orosházi csapat és a pilóta is nagyszerű munkát végzett. Tomi megnyerte a kvalifikációkat, elődöntőt és a döntő futamon is impozáns versenyzéssel utasított maga mögé mindenkit.

– A döntőben a rajtnál volt egy kis tülekedés, „flipperezés”, ami miatt nem tudtam első helyen elfordulni az első kanyarban, de aztán néhány kör után sikerült előzni és az élre állni. A bajnoki cím szempontjából ez már mellékes volt, mert addigra már szereztem annyi pontot ami a bajnoksághoz elég, de szerettem volna győzelemmel zárni a magyar bajnoki évet – mondta el Kárai Tomi.

A versenyzőtársak csak a kocsi hátulját láthatták (Fotó: Kárai Team)

A mostanival együtt négyszeres magyar bajnok orosházi pilóta hozzá tette még, hogy egy jó és tanulságos év van mögötte és a csapat mögött, amikor sokat tudtak fejlődni, ezzel együtt zárkózni az európai élmezőnyhöz. Még egy nagy versenyük van hátra ebben az évben, ahová elsősorban tapasztalatszerzési céllal utaznak. November utolsó hétvégéjén, dupla világbajnoki futamon állnak rajthoz a Nürburgringen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.